Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη – Πύρινα μέτωπα σε Γαλλία & Πορτογαλία

Ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Ευρώπη, ενώ ο ποταμός Οντέρ, που περνά από Πολωνία και Γερμανία, έχει μολυνθεί και χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν ξεβραστεί. Η κατάσταση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και στις δύο χώρες, με την Γερμανία να κατηγορεί τις πολωνικές αρχές για αδράνεια, καθώς τα πρώτα σημάδια στην πολωνική πλευρά είχαν εντοπιστεί στις 28 Ιουλίου. Δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η τοξική ουσία και πως βρέθηκε στο ποτάμι.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, Ρουμάνοι, Γερμανοί και Γάλλοι πυροσβέστες, αλλά και δυο ελληνικά Canadair συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ζιρόντ, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε και νέο μέτωπο φωτιάς στην περιοχή Ζυρά, στα ανατολικά.

Σε πύρινο κλοιό είναι και η Πορτογαλία, όπου συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή, με περισσότερα από 3.000 στρέμματα του Εθνικού Δρυμού να έχουν γίνει στάχτη.

Οκτώ περιοχές της Αγγλίας βρίσκονται επίσημα σε ξηρασία λόγω της έντονης ζέστης και των χαμηλών βροχοπτώσεων, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι το επόμενο έτος για να επανέλθουν τα συνήθη επίπεδα στους ταμιευτήρες υδάτων. Και μετά την ξηρασία, έρχονται καταστροφικές βροχές. Η Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες από τις δυνατές βροχές που προβλέπονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην Ιταλία, οι κάτοικοι στο βορρά αντιμετωπίζουν απίστευτη ξηρασία που καταστρέφει τις σοδειές, ενώ στο νότο, στην Καλαβρία και στη Σικελία οι καταρρακτώδεις βροχές μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια λάσπης που έφτασαν μέχρι τα σπίτια.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος