Ακραία καιρικά φαινόμενα «σαρώνουν» την Ευρώπη – Φονικές καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και μεγάλες πυρκαγιές

Ο πλανήτης καλείται να αντιμετωπίσει πέρα από την ενεργειακή και την κλιματική κρίση. Ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τεράστιες πυρκαγιές, καύσωνες αλλά και πλημμύρες σαρώνουν την Ευρώπη αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν πόλεις της Ιταλίας

H βόρεια Ιταλία «βυθίζεται» στο νερό. Στη Βενετία, η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου ερημώνει, με ισχυρή καταιγίδα να σηκώνει ομπρέλες και αντικείμενα στον αέρα.

Επίσης, αυτοκίνητα διασχίζουν χειμάρρους, στην Φεράρα, όπου οι κάτοικοι βλεπουν απεγνωσμένοι τα πλημμυρισμένα σπίτια και στην Τοσκάνη μετρούν τις πληγές τους μετά το πέρασμα της φονικής καταιγίδας. Μάλιστα, κάτοικος αναφέρει ότι «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια καταστροφή, τρομάξαμε πολύ».

Στην Ιταλία που πλήττεται περισσότερο στην Ευρώπη από τις φυσικές καταστροφές, η θερμοκρασία στο νότο φτάνει τους 40 βαθμούς και νέα μέτωπα φωτιάς ξεσπούν πλησιάζοντας ακόμα και τα σπίτια στο Παλέρμο.

Και η Γαλλία πλήττεται από ανέμους

Ειδικότερα, η Κορσική θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά το σφυροκόπημα του ανέμου, που θύμιζε τυφώνα. Άφησε πίσω του 6 νεκρούς και φοβισμένους παραθεριστές που νόμιζαν ότι δεν θα βγουν ζωντανοί από το νησί.

Ανείπωτη καταστροφή και στην Αυστρία

Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, τα οποία καταπλάκωσαν και στοίχισαν τη ζωή σε δύο κορίτσια, ηλικίας τεσσάρων και οχτώ ετών.

Μετά τους 12 θανάτους από τις σφοδρές καταιγίδες σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι αρχές στη Γερμανία θέτουν τον κρατικό μηχανισμό σε συναγερμό, καθώς αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ισπανία: Τρένο περικυκλώθηκε από φλόγες στη Βαλένθια

Η κλιματική κρίση «αγγίζει» και την Ισπανία. Αναζωπυρώνεται η φωτιά στη Βαλένθια λόγω των δυνατών ανέμων και οι πυροσβέστες αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν. Ήδη έχουν καεί πάνω από 190 χιλιάδες στρέμματα, ενώ κινδύνεψαν και άνθρωποι.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος