Αϊτή: Παρελήφθησαν 500.000 δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 – Δωρεά των ΗΠΑ μέσω της COVAX

Η Αϊτή παρέλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα 500.000 δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 στο πλαίσιο δωρεάς της αμερικανικής κυβέρνησης, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας COVAX, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους υγείας.

Η παρτίδα αυτή, εντάσσεται στην υπόσχεση των ΗΠΑ για τη δωρεά περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου σε χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του περιφερειακού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (PAHO).

Οι δωρεές γίνονται μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας COVAX, για τη διάθεση εμβολίων κατά της COVID-19, που διαθέτει τα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

Μία εθνική εκστρατεία εμβολιασμού δεν έχει ακόμη αρχίσει στην Αϊτή, η οποία έχει βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην κοινωνική αστάθεια, μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ. Ωστόσο, μερικές ιδιωτικές εταιρίες έχουν προχωρήσει στη διάθεση εμβολίων στους εργαζομένους τους.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Αϊτής έδειξαν ότι μόνο ποσοστό 22% των κατοίκων της, θα δεχτούν να εμβολιαστούν σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η UNICEF εκτιμάει ότι η διάθεση δόσεων εμβολίων προς τις διάφορες κοινότητες της Αϊτής, δεν εγγυάται τον εμβολιασμό τους.
Το υπουργείο Υγείας της Αϊτής ανέφερε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι η χώρα, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περίπου 19.400 περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 με περίπου 500 θανάτους. Ωστόσο, είναι πιθανό τα δύο αριθμητικά δεδομένα να υποβαθμίζουν τις πραγματικές επιπτώσεις της πανδημίας, εξαιτίας του μικρού αριθμού των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος