Αϊτή: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός – 724 οι νεκροί από το σεισμό

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των αρχών, ότι από το Σάββατο 14/8 που σημειώθηκε ο σεισμός των 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή, θα αυξάνονταν ο αριθμός των θυμάτων, αφού αρκετοί ήταν οι αγνοούμενοι και οι  τραυματίες.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε χθες την Αϊτή αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική προστασία της χώρας, ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, ενώ πάνω από 2.800 είναι οι τραυματίες.

“Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα”, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο 14/8 στις 08:29 (τοπική ώρα· 15:29 ώρα Ελλάδας), 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πορτ-ο-Πρενς, και συνοδεύτηκε από προειδοποίηση για τσουνάμι, γιγαντώνοντας τον πανικό. Είχε επίκεντρο 125 χμ δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς.

Ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, ο οποίος επιθεώρησε κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο τις πληγείσες περιοχές, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις τέσσερις περιφέρειες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καταστροφή.

Σχετικές ειδήσεις

Αϊτή: Χαριστική βολή ο σεισμός των 7,2 Ρίχτερ – Εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Αϊτή: Toυς 227 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος