Αϊντάχο: 8χρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε δημοτική βιβλιοθήκη – Δεκάδες άτομα σε λίστα αναμονής για να το διαβάσουν

Ένα 8χρονο αγόρι από το Αϊντάχο, o Dillon Helbig, έγραψε το δικό του βιβλίο και έκρυψε το μοναδικό αντίτυπο στην τοπική του βιβλιοθήκη. Σήμερα για να διαβάσει κάνεις το μυθιστόρημά του πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη ιστορία 81 σελίδων, την οποία έριξε κρυφά σε ένα ράφι τοπικής βιβλιοθήκης χωρίς να το καταλάβει κανείς. Αλλά προς έκπληξη τόσο του ίδιου όσο και των γονιών του, 56 άτομα μπήκαν στη λίστα αναμονής της βιβλιοθήκης για να το διαβάσουν.

Το φανταστικό μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία του: πώς ο Dillon στόλιζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του όταν αυτό εξερράγη, μεταφέροντάς τον μαγικά πίσω στο έτος 1621. Το έτος είναι μια αναφορά στο πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, γεγονός που το έλεγξε με τη μητέρα του, ενώ έγραφε το βιβλίο κατά τις χειμερινές του διακοπές.

Το βιβλίο γράφτηκε χειρόγραφα μέσα σε τέσσερις ημέρες σε ημερολόγιο και εικονογραφήθηκε με σχέδια επίσης από τον ίδιο τον λιλιπούτειο συγγραφέα. Του έδωσε τον τίτλο The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis, και ονόμασε τον συγγραφέα ως Dillon Helbig His Self.

Αϊντάχο: 8χρονος έγραψε βιβλίο και το έκρυψε σε δημοτική βιβλιοθήκη – Δεκάδες άτομα σε λίστα αναμονής για να το διαβάσουν

Πώς όμως κατέληξε το βιβλίο στην τοπική βιβλιοθήκη; Ενώ βρισκόταν στη βιβλιοθήκη με τη γιαγιά του ο μικρός Dillon πήρε ένα ρίσκο. Αποφάσισε να τοποθετήσει το μοναδικό αντίτυπο του βιβλίου σε ένα ράφι όταν κανείς δεν τον κοίταζε. “Υπήρχαν πολλοί βιβλιοθηκονόμοι τους οποίους έπρεπε να προσπεράσω κρυφά, οπότε ξέρετε τι έκανα; Κάλυψα το μέρος με την πλάτη και το σώμα μου και απλώς το έβαλα κρυφά“, εξήγησε ο Dillon σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. “Είμαι πάντα “ύπουλος”, όπως όταν παίρνω τη σοκολάτα“, πρόσθεσε.

Όταν το τοπικό παράρτημα ανακάλυψε το βιβλίο αποφάσισε να το επεξεργαστεί και να το συμπεριλάβει στη συλλογή του. Όπως είπε στους Times της Νέας Υόρκης ο διευθυντής του υποκαταστήματος της βιβλιοθήκης Άλεξ Χάρτμαν, 56 άτομα μπήκαν σε λίστα προτεραιότητας για να διαβάσουν το βιβλίο, κάτι που σημαίνει ότι αν κάθε άτομο κρατούσε το βιβλίο για τον μέγιστο χρόνο δανεισμού των τεσσάρων εβδομάδων, το τελευταίο άτομο στη λίστα των 56 ατόμων θα περίμενε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να διαβάσει το βιβλίο του Helbig.

Το βιβλίο του Dillon ταιριάζει σίγουρα με όλα τα κριτήρια που θα αναζητούσαμε για να συμπεριλάβουμε ένα βιβλίο στη συλλογή μας“, είπε ο Alex Hartman. Όσο για τον Dillon, έχει ήδη σχέδια για συνέχεια. Είπε στους ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους ότι το επόμενο βιβλίο του θα «βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα». Και έχει ήδη αποφασίσει έναν τίτλο για αυτό: The Jacket-Eating Closet. (Η ντουλάπα που έτρωγε τα σακάκια).

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γρηγόρης Τάτσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος