Στέλλα Μπίζιου: Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους στην κονσερβοποιία

«Άμεσα και αποφασιστικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε εποχικά εργαζόμενους των εργοστασίων κονσερβοποιίας του νομού Λάρισας.
Το πρόβλημα ανέκυψε επειδή οι περσινές ακραίες καιρικές συνθήκες επέφεραν έλλειψη πρώτων υλών στις επιχειρήσεις κονσερβοποιίας και μεταποίησης φρούτων, οι οποίες αναγκάστηκαν να απασχολήσουν λιγότερο εποχικό προσωπικό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να εξαιρεθούν του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας».
Αυτά ήταν τα λόγια της βουλευτού Λάρισας της ΝΔ κας Στέλλας Μπίζιου μετά την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, η οποία διευρύνει την εποχικότητα των επιχειρήσεων για την επιδότηση ανεργίας και ανακουφίζει την αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων του κλάδου.
Ειδικά για το έτος 2021, για τον προσδιορισμό μιας εργασίας ως εποχιακής τίθεται ως προϋπόθεση ότι, για το χρονικό διάστημα του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο δεν λειτουργεί, δεν απασχολεί προσωπικό που υπερβαίνει το 27% του μέσου όρου του προσωπικού, το οποίο απασχολεί κατά την περίοδο αιχμής της δραστηριότητάς της, αντί του ισχύοντος για 25%.
«Πρακτικά και για το νομό Λάρισας, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της κονσερβοποιίας φρούτων θα λάβουν κανονικά το επίδομα ανεργίας.», δήλωσε η κα Μπίζιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος