Αγωνία στη Βρετανία: Ουρές φορτηγών στο Ντόβερ – Αδειάζουν τα ράφια (video)

To νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην επιστημονική κοινότητα, κυρίως γιατί φαίνεται ότι μεταδίδεται πιο εύκολα από το πρώτο στέλεχος του ιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ η ΒιοΝΤech διαβεβαιώνει ότι αν χρειαστεί, θα έχει έτοιμο νέο εμβόλιο σε έξι εβδομάδες. Το χάος στη Βρετανία, όπου πρωτοεμφανίστηκε η μετάλλαξη, συνεχίζεται.

Για δεύτερο 24ωρο παραμένει χαοτική η κατάσταση στο Ντόβερ. Τουλάχιστον 3.000 φορτηγά βρίσκονται καθηλωμένα σε αυτοκινητόδρομους και αλάνες περιμένοντας να διασχίσουν τη Μάγχη. Οι ουρές που σχηματίζουν ξεπερνούν τα 35 χλμ.

Περισσότερες από 40 χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος της Βρετανίας, εξαιτίας της μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Η Pfizer και η BioNTech δηλώνουν βέβαιες ότι το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά αυτής της μετάλλαξης του ιού.
Οι ειδικοί εξετάζουν αν τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε αυτή τη  μετάλλαξη.

Η συμφόρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια απειλεί με ασφυξία την αγορά της Βρετανίας. Οι ελλείψεις είναι εμφανείς στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπου σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

Ωστόσο, με σύστασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τους “27” να διευκολύνουν την επανάληψη της κυκλοφορίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις απαραίτητες μετακινήσεις, για να αποφευχθούν τα κενά στην αλυσίδα τροφοδοσίας.

Ελπίδες δίνει και η πρόθεση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για μαζικά τεστ Covid-19 στους οδηγούς φορτηγών, για να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Τονίζουν ότι η Γαλλία και η Βρετανία θα ανακοινώσουν μια συμφωνία για την επανέναρξη της μεταφοράς εμπορευμάτων ως την Τετάρτη.

Επιμέλεια: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος