Αγγλία: 13χρονος στραγγάλισε 6χρονο και τοποθέτησε το γυμνό σώμα του σε σχήμα αστεριού το 1994

Ένας 13χρονος έφηβος στραγγάλισε τον εξάχρονο Rikki Neave στο δάσος το 1994 με φερμουάρ από παλτό και άφησε το γυμνό σώμα του σε «σχήμα αστεριού» πριν πετάξει τα ρούχα του σε έναν κάδο, σύμφωνα με δικαστήριο σήμερα.

Ο 40χρονος σήμερα κατηγορούμενος δικάζεται για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή κοντά στο σπίτι του στο Πίτερμπορο του Κέιμπριτζσαϊρ, στην Αγγλία, πριν από περισσότερα από 27 χρόνια. Η μητέρα του Rikki κατηγορήθηκε άδικα για τη δολοφονία του και αθωώθηκε το 1996.

Οι ενόρκοι ενημερώθηκαν ότι οι ανακριτές είχαν κάνει ένα «σοβαρό λάθος», αφήνοντας τη δολοφονία ανεξιχνίαστη έως ότου άνοιξε ξανά ως υπόθεση το 2015. Ο κατηγορούμενος εθεάθη με το θύμα την ημέρα της δολοφονίας, γι αυτό και τότε είχε ανακριθεί. Αλλά είπε «πολλά ψέματα» και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τον Rikki, αναφέρουν οι δικαστικές Αρχές.

Ο 40χρονος έδειχνε ενδιαφέρον για τη δολοφονία παιδιών και οι δάσκαλοί του, όταν ήταν μαθητής, παρατήρησαν ότι ήταν γοητευμένος με την έρευνα για τον Rikki Neave. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οι Αρχές έστρεψαν ξανά το ενδιαφέρον τους προς το πρόσωπό του, εντοπίζοντας τελικά DNA του στα ρούχα του άτυχου παιδιού, το 2015.

Στην έναρξη της δίκης οι ένορκοι άκουσαν μια ηχογράφηση της κλήσης 999 της μητέρας του θύματος, να αναφέρει την εξαφάνιση του γιου της το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 1994. Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της επόμενης μέρας, το σώμα του Rikki βρέθηκε από έναν αστυνομικό σε δάσος. Ο εισαγγελέας είπε ότι ήταν ένα μέρος όπου ο Rikki και οι φίλοι του έπαιζαν και ήταν μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το σπίτι του.

«Τον είχαν στραγγαλίσει. Το σώμα ήταν γυμνό. Ήταν ξαπλωμένο στο έδαφος, ανάσκελα. Είχε τοποθετηθεί επίτηδες από τον δολοφόνο, σε σχήμα αστεριού, με τεντωμένα χέρια και τα πόδια του ανοιχτά» είπε ο εισαγγελέας. Περισσότερα από 20 χρόνια αργότερα, το DNA του βρέθηκε στα ρούχα του Rikki.

Τα αρχεία αποκάλυψαν ότι οι ντετέκτιβ της εποχής είχαν δώσει πολύ μεγάλη «βαρύτητα» σε αναφορές για θεάσεις του θύματος σε άλλα σημεία, όταν αξιόπιστα στοιχεία έδειξαν ότι ήταν ήδη νεκρός. Πολλά από τα αξιόπιστα στοιχεία αποκτήθηκαν κατά την πρώτη έρευνα, αλλά η πραγματική τους σημασία παρεξηγήθηκε ή αγνοήθηκε. Γι αυτό η δολοφονία του Rikki παρέμεινε μυστήριο μέχρι το 2015, όταν άνοιξε η υπόθεση ξανά.

Οι αυτοκόλλητες ταινίες από τα ρούχα του Rikki εξετάστηκαν και φέρεται ότι έγινε αντιστοίχιση του DNA με αυτό του κατηγορούμενου. Την ημέρα της δολοφονίας, άλλωστε, ο Rikki εθεάθη να παίζει με τον 40χρονος και να περπατά πρόθυμα με το μεγαλύτερο αγόρι προς το δάσος κοντά στο σπίτι του.

Το πτώμα του αγοριού βρέθηκε από έναν αστυνομικό την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το δικαστήριο. Έξι μήνες αργότερα, η μητέρα του Rikki κατηγορήθηκε για φόνο. Αθωώθηκε ομόφωνα τον Οκτώβριο του 1996.

Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να αρνείται τον φόνο, ενώ η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος