Αυστραλία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των Κρητών

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το 37ο Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που φέτος είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν η Παγκρήτια Ένωση και η Κρητική Αδελφότητα στη Μελβούρνη.

Στο Συνέδριο παρεβρέθησαν εκπρόσωποι των Κρητικών Σωματείων από όλη την Ωκεανία και συγκεκριμένα από τη Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας & Περιχώρων, τη Κρητική Ένωση Ντάργουιν, τη Κρητική Ένωση Νέας Ζηλανδίας, τη Κρητική Αδελφότητα Κουισλάνδης, το Σύνδεσμο Κρητών Νοτίου Αυστραλίας, τη Κρητική Ένωση Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, τη Κρητική Ένωση Τασμανίας και τη Κρητική Αδελφότητα Δυτικής Αυστραλίας.

Το συνέδριο επίσης τίμησαν με τη παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κα. Χριστίνα Σημαντηράκη, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών από την Αμερική κ. Μανώλης Βεληβασάκης  και οι Πρόεδροι των Ελληνικών Σωματείων της Μελβούρνης.

Το επίσημο άνοιγμα του Συνεδρίου έγινε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, με δεξίωση που παρατέθηκε στο Κρητικό Σπίτι.

Την επόμενη το βράδυ στις 9 Ιανουαρίου έλαβε χώρα η μεγάλη χοροεσπερίδα στα πλαίσια του συνεδρίου στο Κρητικό Χωριό.

Αυστραλία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των ΚρητώνΤη βραδιά κόσμησαν με τη παρουσία τους τα παιδικά και μεγάλα χορευτικά συγκροτήματα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης, της Αδελφότητας Κρητών Κουισλάνδης καθώς και της Κρητικής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας τα οποία έδωσαν χρώμα και ιδιαιτερότητα στη βραδιά και έλαβαν το θερμότερο χειροκρότημα από όλους τους παρεβρισκομένους.

Πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του μουσικού συγκροτήματος του Γιώργου (Λύρα – Τραγούδι) και Νίκου Στρατάκη (Λαούτο Τράγουδι), μαζί τους και ο Δημήτρης Ζωγραφάκης (Κιθάρα) που κατέφθασαν από την Κρήτη και έδωσαν αυθεντικό κρητικό χρώμα και παλμό στις εκδηλώσεις.

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν πολλά θέματα και μεταξύ άλλων οι κορυφαίες εκδηλώσεις που θα γίνουν για την 75η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, για την 150η Επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου καθώς επίσης και για τις εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Κρητών τον ερχόμενο Αύγουστο στη Κρήτη.

Αυστραλία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των ΚρητώνΔοξολογία τελέστηκε για τους Συνέδρους στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και ακολούθησε τελετή Κατάθεσης Στεφάνων στο Αυστραλό – Ελληνικό Μνημείο που είναι αφιερώμενο στη Μάχη της Κρήτης. Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανώλης Βεληβασάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Μιχάλης Χουδαλάκης πρός ένδειξη σεβασμού και τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς (ANZAC) που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης.

Οι Κρήτες της Ωκεανίας έδωσαν εκ νέου ραντεβού για το 38ο Συνέδριο των Κρητών που θα πραγματοποιήθει το 2017 στη Βρισβάνη.

Ανταπόκριση από Μελβούρνη: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος