Τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος εκτροχιάστηκε σε μια απομακρυσμένη ζώνη στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας. Οι αρχές έστησαν περίμετρο ασφαλείας δύο χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες τρία μέλη του σιδηροδρομικού προσωπικού τραυματίστηκαν ελαφρά.
Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θεαματικές αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν από το τρένο που εκτροχιάστηκε χθες στην πολιτεία Κουίνσλαντ, η οποία είχε πληγεί προηγουμένως από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξε μια πάρα πολύ μικρή διαρροή θειικού οξέος και ντίζελ στον τόπο του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Τζούλια Κρικ.
“Η μηχανή και τα 26 βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας του Κουίνσλαντ.
“Οι ομάδες μας των ειδικών βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ζώνη αυτή είναι απομακρυσμένη, ότι έχει πληγεί από τις πλημμύρες, ότι η πρόσβαση σε αυτή είναι περίπλοκη. Όλα αυτά αποτελούν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν”, δήλωσε ο επιθεωρητής Τρέβορ Κιντ στο Australian Broadcasting Corporation, χωρίς να αναφερθεί στα αίτια του ατυχήματος.
Ακόμη μια αποτίμηση του αντίκτυπου του ατυχήματος αυτού για το περιβάλλον, ο Τρέβορ Κιντ πρόσθεσε ότι η περιοχή αυτή δεν βρίσκεται πολύ κοντά σε υδάτινους πόρους ούτε σε μεγάλες υποδομές.
Από την πλευρά της η σιδηροδρομική εταιρεία του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι οι ειδικοί της δεν έχουν ακόμη μπορέσει να αξιολογήσουν την κατάσταση καθώς πολλοί δρόμοι της περιοχής έχουν πλημμυρίσει.
Πηγή: Agence France-Presse, ΑΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος