Αφγανιστάν: Ο Μάριο Ντράγκι συνομίλησε με Μακρόν και Πούτιν

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων Διεθνών επαφών για την κρίση στο Αφγανιστάν, το Γραφείο Τύπου του Ιταλού Πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως ο Μάριο Ντράγκι είχε τηλεφωνική συνομιλία το πρωί της Πέμπτης με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Πρόεδρο Μακρόν συζητήθηκαν οι διάφορες επιπτώσεις της αφγανικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του φαινομένου της μετανάστευσης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών στη χώρα. Συζητήθηκαν επίσης οι κατευθυντήριες γραμμές που θα μπορούσαν να ενημερώσουν τη δράση της Διεθνούς Κοινότητας σε διάφορα πλαίσια, όπως η G7 και η G20, υπέρ της σταθερότητας του Αφγανιστάν.

Η συνομιλία με τον Πρόεδρο Πούτιν προσέφερε την ευκαιρία για λεπτομερή ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στο Αφγανιστάν και τις περιφερειακές επιπτώσεις. Συζητήθηκαν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης, όπως και η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος