Αφγανιστάν: Η χώρα λιμοκτονεί – Πωλούν τις κόρες τους για να επιβιώσουν (video)

Διαστάσεις λιμού τείνει να λάβει στο Αφγανιστάν ο υποσιτισμός του πληθυσμού, με μεγαλύτερα θύματα τα βρέφη. Οι οικογένειες προκειμένου να επιβιώσουν, φτάνουν στο τραγικό σημείο να πουλήσουν τα παιδιά τους.

Η ραγδαία επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης στο Αφγανιστάν σύντομα θα επηρεάσει περισσότερους από 22 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Πρόκειται για πάνω από το μισό πληθυσμό. Τη χειμερινή περίοδο περιμένουμε περισσότεροι από 9 εκατομμύρια άνθρωποι να αντιμετωπίσουν την πλέον δεινή επισιτιστική κρίση και αν δεν καταφέρουμε να τους βοηθήσουμε τότε θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι”, επισημαίνει η Χσιάο Γουέι Λι, αναπληρώτρια διευθύντρια του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος στο Αφγανιστάν.

Το ΒΒC μεταδίδει σπαρακτικές εικόνες από παιδιά που λιμοκτονούν σε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που λειτουργούν στα δυτικά της χώρας.

“Μόνο ο Θεός ξέρει τι περνάω όταν τον κοιτάζω. Δύο παιδιά μου κινδυνεύουν να πεθάνουν γιατί δεν έχουμε καθόλου χρήματα” είναι η σπαρακτική επίκληση για βοήθεια, μητέρας Διδύμων από την επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν.

Τα κεφάλαια από το εξωτερικό πάγωσαν μετά τους Ταλιμπάν και οι ελλείψεις είναι ιδιαίτερα εμφανείς στον τομέα της Υγείας .

Στους καταυλισμούς λόγω των συνεχών εχθροπραξιών άνθρωποι μένουν για μέρες νηστικοί. στην απελπισία τους κάποιοι πούλησαν το μωρό τους.

“Τα άλλα μου παιδιά πέθαιναν της πείνας έτσι αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την κόρη μας” αποκαλύπτει μητέρα βρέφους. Το παιδί, έχει συμφωνηθεί να παραδοθεί στους αγοραστές μόλις αρχίσει να περπατά.

“Η κόρη μου δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της, ούτε πως θα αισθάνεται για αυτό, αλλά έπρεπε να το κάνω” λέει ο πατέρας του.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές αλλά η φτώχεια το επιδεινώνει. Οικογένειες που επιβίωναν οριακά πλέον πωλούν τις κόρες τους σε πολύ τρυφερή ηλικία ως νύφες για να γλιτώσουν από το θάνατο τα αρσενικά παιδιά τους σε μια κοινωνία που μοιάζει καταδικασμένη.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπώρου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος