Αφγανιστάν: Δύο Ισπανοί αστυνομικοί και 5 Αφγανοί νεκροί σε βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ (vid)

Ένας δεύτερος ισπανός αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ οι Ταλιμπάν στη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως το προσωπικό της ισπανικής πρεσβείας είχε απομακρυνθεί.

“Ο Χόρχε Γκαρθία Τουντέλα, από την Γρανάδα, έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες εξαιτίας της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Καμπούλ”, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. “Είναι το δεύτερο θύμα της επίθεσης”, πρόσθεσε αναφερόμενο στον θάνατο ενός άλλου ισπανού αστυνομικού που είχε ανακοινωθεί χθες. “Όλο το προσωπικό είχε απομακρυνθεί από την πρεσβεία”.

Εκτός από τους δύο Ισπανούς, τέσσερις αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν επίσης κατά την επίθεση που πήρε τέλος σήμερα το πρωί με το θάνατο των δραστών, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί — ήταν τρεις σύμφωνα με το Ρόιτερς ή τέσσερις σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Προηγήθηκαν ώρες πολιορκίας και νυκτερινών μαχών. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας πως είχε στόχο έναν ξενώνα, στον οποίο σύχναζαν ξένοι, και όχι την πρεσβεία της Ισπανίας, όπως είχαν αναφέρει αρχικά οι αφγανικές αρχές.

“Οι ειδικές αφγανικές δυνάμεις σκότωσαν όλους τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην Καμπούλ”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι. “Δυστυχώς τέσσερις αστυνομικοί έπεσαν ως μάρτυρες στη διάρκεια της επίθεσης”, πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των τραυματίών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Μπασίρ Μουτζάχιντ, τραυματίσθηκαν εννέα άμαχοι Αφγανοί.

Η επιχείρηση των Ταλιμπάν άρχισε όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο χθες το βράδυ κατά την ώρα της κυκλοφοριακης αιχμής. Ακολούθησαν σποραδικοί πυροβολισμοί.

Μερικές ώρες αργότερα, νέες εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη διπλωματική συνοικία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν με τους Ταλιμπάν.

Ο Σεντίκι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο τελευταίος από τους τέσσερις δράστες σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος