ABC News: Σε υψηλά επίπεδα οι θάνατοι από Covid-19 στις ΗΠΑ

Array

Παρότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι, οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 παραμένουν σε επίμονα υψηλό επίπεδο στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται σχεδόν 400 ημερησίως, αριθμός που δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά από την άνοιξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC News, που επικαλέστηκε δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες στη χώρα καταγράφηκαν λιγότεροι από 2.700 θάνατοι συνδεόμενοι με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας από την αρχή του 2022 πλησιάζει τους 205.000 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η πρόσφατη έξαρση των μολύνσεων αποδίδεται σε πιο μολυσματικές υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον του SARS-CoV-2, ιδίως στην BA.5.

Αν και 61 εκατ. άνθρωποι άνω των 50 έχουν δυνατότητα να λάβουν δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίων κατά της COVID-19, μόλις το ένα τρίτο εξ αυτών το έχει κάνει. Εκφράζεται ανησυχία ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους και ευάλωτους.

Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 1,03 εκατ. θανάτους επί συνόλου 92,5 εκατ. μολύνσεων. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στην υφήλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος