Α. Αντόνοφ: Η Αμερική ξέχασε τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης

«Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει προφανώς ξεχάσει πώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί τους βομβάρδισαν το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Γιουγκοσλαβία», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πενταγώνου για φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Αισθανόμαστε σαν το Πεντάγωνο να έχει ξεχάσει πώς, πολύ πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ βομβάρδισαν πόλεις στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Τα ανήκουστα εγκλήματα που διέπραξαν Αμερικανοί στρατιώτες και μισθοφόροι στο Αφγανιστάν και τη Συρία φαίνεται επίσης να έχουν εξαφανιστεί από τη μνήμη της Ουάσιγκτον», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Αντόνοβ, στο Telegram.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε επίσης ότι «οι ουκρανικές ριζοσπαστικές ομάδες εφαρμόζουν τακτικές που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

«Τα χτυπήματα των στρατιωτικών μας δυνάμεων στοχεύουν αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής του Κιέβου. Σε απάντηση, ουκρανικές ριζοσπαστικές ομάδες χρησιμοποιούν τις τακτικές που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιώντας γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, οι νεοναζί αναπτύσσουν πυραυλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές και τα χρησιμοποιούν για να επιτεθούν στα ρωσικά στρατεύματα», είπε ο Αντόνοφ στο κανάλι του στο Telegram.

Αυτές οι δυνάμεις «χρησιμοποιούν επίσης πυραύλους Point-U με πυρομαχικά διασποράς εναντίον αμάχων και αποτρέπουν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τις εχθρικές ζώνες», τόνισε ο Ρώσος πρεσβευτής, σύμφωνα με το TASS.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με αυτά, κατηγορώντας το Κρεμλίνο ότι διεξήγαγε αδιάκριτες επιθέσεις ως μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής στη σύγκρουση, αναφέρει το Tanjug.

«Έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και βοηθάμε στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου χθες, μετέδωσε το Reuters.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος