400.000 υπογραφές κατά του αποκλεισμού της Γάζας

Έναν χρόνο μετά τον πόλεμο στη Γάζα,  όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν από τους ηγέτες κυβερνήσεων να πιέσουν το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών.

Την εκστρατεία οργανώνει η διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση Avaaz, με τη στήριξη δεκάδων άλλων οργανώσεων. Στο κείμενο αναφέρεται  ότι 100.000 παλαιστίνιοι παραμένουν άστεγοι. Όσοι υπογράφουν ζητούν άμεση δράση για να επιτραπεί η είσοδος κατασκευαστικών υλικών στον αποκλεισμένο θύλακα.

«Επί έναν χρόνο η ισραηλινή κυβέρνηση έχει περιορίσει την είσοδο βασικών και απαραίτητων κατασκευαστικών υλικών στη Γάζα. Ούτε ένα από τα 19.000 σπίτια τα οποία βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν δεν έχει ολοκληρωτικά αποκατασταθεί», σημειώνεται στο κείμενο.

Μόλις το πέντε τοις εκατό από τους σχεδόν επτά εκατομμύρια τόνους τσιμέντου, ατσαλιού και υλικών που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της Γάζας έχει επιτραπεί να περάσει στην περιοχή, σύμφωνα με την Avaaz.

Το 2014, η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα κόστισε τη ζωή 2.200 παλαιστινίων και πάνω από 70 ισραηλινών. Χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι έμειναν άστεγοι.

Στόχος των οργανωτών της εκστρατείας είναι να συγκεντρώσουν 1,8 εκατομμύριο υπογραφές κατά του αποκλεισμού, τόσες όσες και οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος