Ιαπωνία: Ο πύραυλος που εκτόξευσε η Β. Κορέα πιθανόν μπορεί να πλήξει «όλη την επικράτεια» των ΗΠΑ

Το όπλο το οποίο εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα πιθανόν ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) ικανός να διανύσει πάνω από 15.000 χιλιόμετρα και κατά συνέπεια να πλήξει οποιοδήποτε σημείο σε «όλη την επικράτεια των ΗΠΑ», εκτίμησε ανώτερος αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας.

Ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων προτού καταπέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Όμως, «σύμφωνα με υπολογισμούς βάσει της τροχιάς του και ανάλογα με το βάρος της κεφαλής» που φέρει, «θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα να πετάξει για πάνω από 15.000 χιλιόμετρα και σε αυτή την περίπτωση ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ θα βρισκόταν εντός της εμβέλειάς του», εξήγησε ο Σίνγκο Μιγιάκε, μέλος της ιαπωνικής άνω Βουλής και κοινοβουλευτικός υφυπουργός Άμυνας.

Η πτήση του διήρκεσε 73 λεπτά, διευκρίνισε ο κ. Μιγιάκε σε δημοσιογράφους.

Φουμίο Κισίντα: Καταδικάζουμε σθεναρά τις οπλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ

Οι δυο πιο πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ο ένας από τους οποίους πιθανόν ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM), εγείρουν «απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.

«Καταδικάζουμε σθεναρά» τις οπλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, πρόσθεσε ο κ. Κισίντα, υπενθυμίζοντας πως παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων στη χώρα εξαιτίας των εξοπλιστικών της προγραμμάτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος