Βατικανό: Καρδινάλιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών για οικονομικό σκάνδαλο

Σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο Καρδινάλιος Angelo Becciu,ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση αγοραπωλησίας έπαυλης στο Λονδίνο στη λεωφόρο Sloane Avenue, αλλά και για τις επενδύσεις της Γραμματείας του Κράτους του Βατικανού, κατά τα έτη που ήταν αναπληρωτής, δηλαδή 2011-2018.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας στον Becciu, έναν από τους πιο ισχυρούς αξιωματούχους στο Βατικανό, επιβλήθηκε επίσης αιώνια απαγόρευση άσκησης δημόσιου λειτουργήματος και πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο στην όλη διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί η θέση του ίδιου του Ποντίφικα Φραγκίσκου, ο οποίος και έδωσε εντολή να γίνει κάθαρση στο εσωτερικό του Βατικανού, ξεκινώντας ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου. Να τονίσουμε πως ο ίδιος ο Ποντίφικας είναι υπέρ των επενδύσεων των πόρων της Εκκλησίας, αλλά με γνώμονα – όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει – υποθέσεις σαν αυτή του παρόντος σκανδάλου «δημιουργούν αποπροσανατολισμό και ανησυχία στους πιστούς’ και πως ‘τα οικονομικά σκάνδαλα είναι ασυμβίβαστα με την φύση της Εκκλησίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος