Χριστοφιλοπούλου: Η τρίτη θέση στο ΠΑΣΟΚ, ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή

Ναι σε συνεργασία με οποιαδήποτε δύναμη ευρωπαϊκού προσανατολισμού θέλει να συνεργαστεί, προτίθεται να πει το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης που αναμένεται να ανοίξει από  την επομένη κιόλας των εκλογών. Αυτό δήλωσε η πρώην υπουργός, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και κινήσεων πολιτών, σήμερα το βράδυ (Τετάρτη) στο Αχίλλειο. Παράλληλα, η κ. Χριστοφιλοπούλου έθεσε το ζήτημα της κρισιμότητας που θα έχει η κατάκτηση της τρίτης θέσης, ώστε να μην αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή σε θεσμικό παράγοντα της χώρας.

«Όλα δείχνουν ότι αυτή την τρίτη θέση μπορούμε να την κατακτήσουμε. Αυτό τονίζουμε στους πολίτες με δημοκρατικό αίσθημα, λέγοντάς τους ότι η τρίτη θέση πρέπει να ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ και όχι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Έχει σημασία για την πατρίδα, να μην είναι η Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση» δήλωσε χαρακτηριστικά, η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε εξάλλου την άποψη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να είναι ο καταλύτης σε αυτές τις εκλογές, παίζοντας  έναν ρόλο πολύ σημαντικό στο να καθίσουν κάτω όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ανεξαιρέτως και να συνεννοηθούν, καθώς η χώρα περνάει μία από τις δυσκολότερες στιγμές στην μεταπολιτευτική της ιστορία.

«Μόνο μαζί μπορούμε και μαζί μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ψήφος που θα μας δώσει δύναμη. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα τους αναγκάσουμε να καθίσουν και οι δύο στο τραπέζι για να γίνει αυτό που χρειάζεται η πατρίδα» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λάθη, συμπλήρωσε ωστόσο, ότι παράλληλα, έχει σηκώσει και πολύ μεγάλο βάρος για να παραμείνει η πατρίδα στην ευρωζώνη.

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου εκτίμησε πως αν οι ευρωπαίοι δανειστές μας δουν ενωμένους, τότε θα είναι άλλη η αντιμετώπισή τους απέναντι στη χώρα, καθώς θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει μια άλλη δυνατότητα πολιτικής σταθερότητας και συνεννόησης των δυνάμεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος