Χανιά: Ο Ερωτόκριτος in Blues, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών της παρουσιάζει τον καταξιωμένο συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και τονταλαντούχο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη σε ένα ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας, την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, με τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Το ρεσιτάλ Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας, είναι μία μουσική σπουδή στην ποίηση του έρωτα. Παρουσιάζονται τραγούδια από τους κύκλους του συνθέτη Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και Ερωτόκριτος in Blues.
Ο Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Federico Garcia Lorca έχει θεωρηθεί από έγκυρους μουσικοκριτικούς κλασικό έργο του Δ. Μαραμή στο είδος του, καθώς η μελωδικότητα των τραγουδιών μένει αναλλοίωτη και άφθαρτη στο χρόνο. To Σκοτεινό Έρωτα έχουν ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι νέοι ερμηνευτές ενώ η απόδοση του έργου στα ελληνικά είναι του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά. Η Αισθηματική Ηλικία, ο έβδομος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και πρώτη δισκογραφική παρουσία του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, έλαβε διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και μουσικοκριτικούς και χαρακτηρίστηκε καλύτερο albumγια το 2014. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους Ν.Α. Ασλάνογλου, Ν. Λαπαθιώτη, Μ. Γκανά και Σ. Τριβιζά.
Ο Ερωτόκριτος in Blues, αποτελεί μία πρωτοποριακή μουσική προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Β. Κορνάρου. Ο συνθέτης αντλώντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, μελοποιεί με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο τον Ερωτόκριτο, μεταδίδοντάς τον στον σύγχρονο ακροατή με αμεσότητα και σε ένα εντελώς μοντέρνο μουσικό ύφος. Το ολοκληρωμένο έργο στη μουσικοθεατρική του εκδοχή θα ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2017.

Χανιά: Ο Ερωτόκριτος in Blues, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Βιογραφικά:

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στη Βρετανία. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Ελβετία. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική του μουσική. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α. Συνεργάζεται συχνά με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ του ανατέθηκε η σύνθεση όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή για το 2017.

Oθοδωρής Βουτσικάκης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπότροφος Ι.Κ.Υ.) και μονωδία στην τάξη της Θάλειας Μαυρίδου. Συμμετείχε στα μιούζικαλ Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει και AlexanderRockOpera. Συνέπραξε με τους διεθνούς φήμης: κιθαριστή LuisBordaκι ερμηνεύτρια DulcePontesκαι συνεργάστηκε με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Έχει εκδώσει έναν προσωπικό δίσκο ως ερμηνευτής, την Αισθηματική Ηλικία με το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος