Χανιά: Εκδήλωση για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου

Με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί, στον Άγιο Χριστόφορο Κορακιών (περιοχή Τράφος), όπου βρίσκονται βράχοι –μνημεία για τους πεσόντες αγωνιστές.

Χανιά: Εκδήλωση για την Επανάσταση του Ακρωτηρίου

Το Α΄ μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.
Στο Β΄ μέρος κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρητικούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο «Καγιαλές» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καθιανών «Η Ειρήνη» (Άγγελος Στρατινάκης: Λύρα, Σπύρος Στρατινάκης & Μιχάλης Φράρος: Λαγούτο, Δημήτρης Μπολανάκης: Κρουστά). Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β’ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου, πρώην Πολυκλαδικό. Στο τέλος της εκδήλωσης θα κατατεθεί στεφάνι στο άγαλμα του Σπύρου Καγιαλέ από τους οργανωτές.

Από το 2014, έπειτα από αίτημα όλων των πολιτιστικών φορέων Ακρωτηρίου, η εκδήλωση για την επανάσταση του 1897 θα πραγματοποιείται εναλλάξ ανά έτος στο άγαλμα του Καγιαλέ και στον Άγιο Χριστόφορο (Τράφος) όπου υπάρχουν βράχοι – μνημεία των πεσόντων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος