Κυρανάκης στο ΕΡΤnews: Η Γαλλία πληρώνει τις συνέπειες της αθρόας παράνομης μετανάστευσης

Στις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν την Ευρώπη αναφέρθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στην εκπομπή Live Now του ΕΡΤnews, τονίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι έκαναν τις ζημιές στη Γαλλία, δεν ήταν μαθητές».

«Η Γαλλία πληρώνει τις συνέπειες της αθρόας παράνομης μετανάστευσης. Είναι συγκλονιστική η εικόνα μιας απλής ιδιοκτήτριας ενός μικρού μαγαζιού στο Παρίσι που τους λέει “σταματήστε, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας”. Υπάρχει μια τάση στην κοινωνία, η οποία θέλει να καταστρέφει και μια άλλη τάση η οποία θέλει να χτίζει», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κυλήσει η χώρα στο χάος, όπως έγινε στο παρελθόν».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Δυνάμεις της Αριστεράς θέλουν να δημιουργήσουν εικόνες χάους»

Ο κ. Κυρανάκης απάντησε στην αιχμηρή κριτική που του άσκησε η αντιπολίτευση, σχετικά με τις δηλώσεις του στο ΕΡΤnews, μέσα από τις οποίες υποστήριξε ότι «κάποιοι επιχειρούν να μεταφέρουν και στη χώρα μας εικόνες βίας», σημειώνοντας ότι «η Αριστερά εύχεται και θρέφεται από τα διαφαινόμενα».

«Δεν είναι πολύ μακριά μας το 2008, η πάνω και κάτω Πλατεία τις εποχές των Μνημονίων. Η δική μας γενιά έζησε τις συνέπειες αυτής της αναταραχής. Η Ελλάδα άφησε με πάρα πολύ κόπο πίσω της αυτήν την εικόνα του χάους και της καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις της Αριστεράς θέλουν είτε μέσα από τα σχολεία είτε μέσα από τα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν αυτή την εικόνα χάους».

«Ο απλός μαγαζάτορας θέλει κοινωνική ηρεμία»

«Ο διάλογος, η διαμαρτυρία και υπό κάποιες συνθήκες και η απεργία είναι απολύτως νόμιμα πράγματα, τα οποία συμβαίνουν και στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και τα τελευταία χρόνια έχουμε πετύχει μια κοινωνική ηρεμία άνευ προηγουμένου, την οποία πρέπει να διασφαλίσουμε», ανέφερε και στη συνέχεια εξήγησε ότι «ο κανονικός άνθρωπος που μας βλέπει, ο απλός νοικοκύρης, ο απλός μαγαζάτορας, ο οποίος βλέπει την εικόνα του συναδέλφου του στο Παρίσι να καταστρέφεται μέσα σε ώρες η περιουσία του, θέλει κοινωνική ηρεμία».

Ο κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να είμαστε σε διάλογο με τους μαθητές, αλλά «είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν δυνάμεις κυρίως στην Ακροαριστερά, οι οποίες θα επιδιώξουν να φέρουν τις εικόνες χάους και στην Ελλάδα, ενώ αυτό πολύ πιθανώς να συμβεί και από την Ακροδεξιά».

«Η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση των μισθών»

Περνώντας στο θέμα της ακρίβειας, σχολίασε ότι «η καλύτερη απάντηση είναι αύξηση των μισθών. Δεν υπάρχει άλλη πειστική απάντηση, η οποία να μπορεί να κάνει οικονομικά ανεξάρτητους τους πολίτες».

Έπειτα, δήλωσε ότι «μία πολιτική δύναμη έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει στην πράξη αυτή η Νέα Δημοκρατία. Εγώ αναγνωρίζω ότι για πάρα πολύ κόσμο, ειδικά εδώ στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Έχουν αυξηθεί πολύ τα κόστη και στο ρεύμα και στο ενοίκιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος