Bόλος: Δύο απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ – Συνδικαλιστική δίωξη καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου

Σε δύο απολύσεις προχώρησε χθες (Πέμπτη) η διεύθυνση του εργοστασίου της ΒΕΜΕΚΕΠ, στο Βόλο. Όπως μάλιστα καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» η μία απόλυση είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη αφού αφορά την κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου, ταμία του Δ.Σ. του Συνδικάτου, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπο του σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και το ΕΚΒ.

«Η διεύθυνση της εταιρείας εδώ και καιρό είχε εκφράσει την ενόχλησή της στη συνδικαλιστική δράση της συναδέλφισσας μέσα και έξω από το εργοστάσιο. Η εκλογή της συναδέλφισσας στη διοίκηση του Συνδικάτου μας και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και ιδίως η πρωτιά της στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου για τον αντιπρόσωπο στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΒ αποτέλεσαν για την εταιρεία κόκκινο πανί και στην πρώτη ευκαιρία που είχε, προχώρησε στην απόλυσή της» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου, προσθέτοντας πως η ευκαιρία αυτή έχει να κάνει με το ότι η κ. Τασολάμπρου, όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, αν και δουλεύει με συγκεκριμένο ωράριο, κάτω από την επίβλεψη προϊστάμενου, στο χώρο του εργοστασίου, είναι με σύμβαση Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών, κοινώς μπλοκάκι.

«Η εργοδοσία είδε στη συναδέλφισσα και τη συνδικαλιστική της δράση κίνδυνο όταν στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Συνδικάτου μας, λίγες μέρες πριν την απόλυση, πρωτοστάτησε ώστε όλοι οι συνάδελφοι με μπλοκάκι να πάρουν τα δικαιώματα που τους στερούν. Τους εξόργισε ότι η συναδέλφισσα έχει με το μέρος της τη νομολογία (αποφάσεις δικαστηρίων), τα δελτία εργατικής νομοθεσίας αλλά και τις υποδείξεις της επιθεώρησης εργασίας. Αυτές λένε ρητά ότι οι συμβάσεις με μπλοκάκι των εργαζομένων που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πρέπει να μετατρέπονται από τους εργοδότες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας. Η συναδέλφισσα, όπως και η πλειοψηφία των εργαζομένων με μπλοκάκι έχει αυτές τις προϋποθέσεις: σταθερό ωράριο, δύο χρόνια συνεχείς ανανεώσεις των συγκεκριμένων συμβάσεων, προϊστάμενο που την επέβλεπε και ότι η δουλειά της ήταν σε συγκεκριμένο πόστο του εργοστασίου. Η εργοδοσία προσπαθεί βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, να παρουσιάσει τη συναδέλφισσα σαν «εργολάβο» που έληξε το έργο της «εργολαβίας» του!

Η συγκεκριμένη απόλυση πρόκειται για μια καραμπινάτη συνδικαλιστική δίωξη και για το λόγο αυτόν δεν πρέπει να περάσει. Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές επειδή έχουν δράση, καταλαβαίνετε τι ακολουθεί. Καταλαβαίνεται τον αέρα που θα πάρει για να προχωρήσει σε όλους τους σχεδιασμούς της απέναντι στα δικαιώματά μας, ιδιαίτερα τώρα που επιδιώκει εκ περιτροπής εργασία, νέες και περισσότερες απολύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως προχώρησε στην απόλυση και άλλης μιας εργαζόμενης» αναφέρεται ακόμη, στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος