Τρ. Καρατράντος: Συντηρητική και προοδευτική Τουρκία αναμετρώνται στην κάλπη – Διαφαίνεται η κούραση του καθεστώτος Ερντογάν

Τρεις συν μία ημέρες απέμειναν για τις τουρκικές εκλογές και ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, δρ. Ευρωπαικής Ασφάλειας και Νέων Απειλών ανέλυσε στην ΕΡΤ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αμφίρροπης αναμέτρησης μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που διεξάγεται σε ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα.

«Bλέπουμε για μία ακόμη φορά, σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, αυτό που σχηματικά χαρακτηρίζει την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ότι επί της ουσίας έχουμε κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά δύο Τουρκίες: Την πιο συντηρητική που βρίσκεται περισσότερο προς την Ανατολή, με τις πιο χαμηλές οικονομικά κοινωνικές τάξεις, οι οποίες υποστηρίζουν το κόμμα του κυρίου Ερντογάν, το HDP και έχουμε και την Τουρκία με τα πιο ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και περισσότερο κοσμικά χαρακτηριστικά, που είναι περισσότερο ανεπτυγμένη οικονομικά, και στηρίζει την αντιπολίτευση» σχολίασε ο κ. Καρατράντος.

Μιλώντας για το πώς διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε ότι διαφαίνεται η κούραση η οποία έχει υπάρξει μετά από 20 και πλέον χρόνια διακυβέρνησης. «Σκεφτείτε ότι έχουν γεννηθεί νέοι άνθρωποι οι οποίοι είναι σήμερα ψηφοφόροι που δεν έχουν γνωρίσει άλλο κόμμα στην εξουσία από το ΑΚΡ και τον πρόεδρο Ερντογάν. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο», σημείωσε.

Αναφορικά με το έλλειμμα δημοκρατίας ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών τόνισε ότι αρκετές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι ΛΟΑΤΚΙ, συσπειρώνονται γύρω από την αντιπολίτευση αν και δεν συμφωνούν απόλυτα με τις απόψεις της.

«Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι η αντιπολίτευση προτάσσει το ζήτημα της δημοκρατίας περισσότερο και από την ίδια την οικονομία που είναι η βασική συνισταμένη», πρόσθεσε ο κ. Καρατράντος τονίζοντας παράλληλα ότι όποιος και να αναδειχθεί νικητής στις τουρκικές εκλογές θα έχει να διαχειριστεί τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: Newsroom | EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος