ertnews.gr

Πού το πάει ο Ερντογάν – Τ. Χατζηβασιλείου και Κ. Μαρδάς μιλούν για τα ελληνοτουρκικά και την 20η Ιουλίου (video)

Τα επικείμενα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά την Κύπρο, τα ελληνοτουρκικά ανέλυσαν ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου και ο συγγραφέας, Κώστας Μάρδας.
09/07 12:50
Πού το πάει ο Ερντογάν – Τ. Χατζηβασιλείου και Κ. Μαρδάς μιλούν για τα ελληνοτουρκικά και την 20η Ιουλίου (video)

Tην αναβάθμιση των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 ζητάει η Τουρκία από τις ΗΠΑ. (AP Photo/Chiang Ying-ying, File)

Τα επικείμενα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά την Κύπρο, τα ελληνοτουρκικά και τους εξοπλισμούς ανέλυσαν στην ΕΡΤ ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Κώστας Μάρδας δημοσιογράφος – συγγραφέας.

Μιλώντας στην εκπομπή «με νέα ματιά» για το αίτημα του Ερντογάν στις ΗΠΑ για να αναβαθμίσει τα F-16, o κ. Μαρδάς είπε ότι παρά το μπλόκο των ελληνοαμερικανών βουλευτών πιστεύει ότι «υπάρχει κίνδυνος σε ένα – δύο χρόνια η Τουρκία και να εκσυγχρονίσει τα F-16 και να αγοράσει νέα από τις ΗΠΑ».

Aιτιολογώντας την άποψη του ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επιστολή Μπλίνκεν που επιχειρηματολογεί στους λόγους για τους οποίους πρέπει να απαντήσουν θετικά οι ΗΠΑ στο αίτημα της Τουρκίας.

Δεν έχει άλλοθι η Αμερική – Ξέρει την Τουρκία

«Η Τουρκία είναι σημαντική σύμμαχος χώρα για την Αμερική. Εκείνο που έχει κατορθώσει η Ελλάδα είναι να μην έχει το Κογκρέσο και η αμερικανική ηγεσία το άλλοθι της άγνοιας» δήλωσε σχετικά ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου, προσθέτοντας ότι πλέον τίθενται αυστηροί και προϋποθέσεις.

Τόνισε επίσης ότι η πολιτική ισορροπία αυτή την περίοδο «δεν αφήνει περιθώρια για να αποκτησει η Τουρκία επιπλέον πολεμικό υλικό».

Όσον αφορά στις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν στα κατεχόμενα ενόψει της 20ης Ιουλίου δήλωσε «αν τυχόν συμβεί αυτό που σκέφτεται ο Ερντογάν περί προσάρτησης της κατεχόμενης Κύπρου στην τουρκική επικράτεια τότε τα προβλήματα θα είναι πάρα πολλά».

Και όπως είπε, σε αυτό το απευκτέο σενάριο, η Τουρκία θα βρεθεί στο κέντρο μιας διεθνούς δύνης και θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες.

«Η προσάρτηση εδαφών από μια χώρα δεν έχει προηγούμενη στην περιοχή» συμπλήρωσε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει απαθής σε αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή: Με νέα ματιά | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version