Ποιες οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων και τα πρόστιμα – Πώς περιγράφει την κατάσταση ο δήμαρχος Βριλησσίων

Σύνοψη
  • Όσοι ιδιοκτήτες δεν εκτελέσουν τον καθαρισμό του οικοπέδου τους κινδυνεύουν αό πρόστιμο που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 έως 54.000 ευρώ

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων για να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους πριν εκπνεύσει η παράταση μέχρι την 31 Ιουνίου που έχει δοθεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα. Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, μίλησε στο «Νewsroom» για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο ευθύνης του και το πώς αντέδρασαν οι δημότες μετά τις ενημερωτικές επιστολές που έλαβαν.

Από τη ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου όπου είναι σε εξέλιξη καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου που ανήκει στην επίβλεψη του δήμου ο κ. Πισιμίσης αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται σε δημοτικούς χώρους που πρέπει να αποψιλωθούν για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

«Προτεραιότητα μας αλλά και όλων των δήμων είναι να καθαρίσουν καταρχήν τους δημοτικούς χώρους όπου υπάρχουν προβλήματα. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τους καθαρισμούς και στο πάρκο της πρώην Ναυτικής Βάσης, που είναι ένα πολύ μεγάλο πάρκο, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Πεντέλης με τη λεωφόρο Αναπαύσεως. Συνεχίζουμε (τους καθαρισμούς) στη παραρεμάτια ζώνη και ταυτόχρονα έχουμε αποστείλει επιστολές σε όλους εκείνους τους οικοπεδούχους που έχουν ακαθάριστα οικόπεδα» πρόσθεσε ο κ. Πισιμίσης.

Ποιες οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οικοπέδων και τα πρόστιμα – Πώς περιγράφει την κατάσταση ο δήμαρχος Βριλησσίων

Από 1.000 € έως 54.000 € τα πρόστιμα

Αναφερόμενος στα πρόστιμα που μπορούν να επιβληθoύν σε όλους όσοι δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα τα χαρακτήρισε «τσουχτερά», διευκρινίζοντας ότι μπορεί να φτάσουν τα 54.000 €. «Εμείς έχουμε καταγράψει 180 ακαθάριστα οικόπεδα και έχουμε αποστείλει έγκαιρα τις επιστολές» είπε ο κ. Πισιμίσης προσθέτοντας ότι μετά από αυτή την ενέργεια σχεδόν το 50% των οικοπέδων έχει καθαριστεί. «Υπάρχει ένα πρώτο και σοβαρό κύμα συμμόρφωσης» δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων προσθέτοντας ότι ευελπιστεί ότι θα συμμορφωθούν εγκαίρως και οι υπόλοιποι οικοπεδούχοι.

Ερωτηθείς για το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια εξήγησε ότι οι δήμοι έπρεπε να στέλνουν επίσης επιστολές σε οικοπεδούχους και όπου δεν γινόταν καθαρισμός των οικοπέδων οι δήμοι τα καθάριζαν και στη συνέχεια επέβαλαν τα σχετικά πρόστιμα.

Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής, Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ, για την ψηφιακή πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr τόνισε ότι είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία και ένα μέσο πίεσης τόσο για τους οικοπεδούχους όσο και για τους δήμους.

Σχετική είδηση:

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος