Οι ιδιαιτερότητες της ρωσικής εισβολής – Πώς το ανάγλυφο της Ουκρανίας δημιουργεί προβλήματα στους εισβολείς (video)

«Κανείς δεν ξέρει τη διαταγή επιχειρήσεων των Ρώσων στην Ουκρανία. Εκτιμώ θα τη μάθουμε μετά από πολλά χρόνια», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Κρασσάς, αντιστράτηγος εν αποστρατεία.

Ο στρατιωτικός αναλυτής μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» και τις ιδιαιτερότητες των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία που δέχεται εισβολή των ρωσικών δυνάμεων για 19η ημέρα.

«Η Ουκρανία είναι μια μεγάλη χώρα με 1.000 χλμ. από την Ανατολή και τη Δύση και 600 χλμ. στο Βορρά και το Νότο. Είναι όλο στέπα», δήλωσε ο κ. Κρασσάς, περιγράφοντας τα προβλήματα που δημιουργεί στις ρωσικές δυνάμεις το ιδιαίτερο ανάγλυφο του ουκρανικού εδάφους.

«Οι Ουκρανοί, χάρη στους αμερικανικούς δορυφόρους, μπορεί να γνωρίζουν και ποια οχήματα έχουν βενζίνη και ποια οχήματα μετακινούνται», αποκάλυψε ο αντιστράτηγος ε.α.

Σχολιάζοντας την μικρή παρουσία των ρωσικών αεροπλάνων στις πρώτες ημέρες του πολέμου εξήγησε ότι η παρουσία πυραύλων στίνγκερ (Stinger) λειτουργεί αποτρεπτικά.

«Εκεί που θέλουν να το κάνουν, το κάνουν», δήλωσε ο κ. Κρασσάς  φέρνοντας ως παράδειγμα την επίθεση σε αεροπορική βάση στα σύνορα Ουκρανίας με Πολωνία.

«Οι Ρώσοι επιχειρούν να κάμψουν τη θέληση του Ζελένσκι για αντίσταση και εδώ έχουν παγιδευτεί οι Ρώσοι», επισήμανε λέγοντας ότι η επιχείρηση χρειαζόταν τουλάχιστον τριπλάσιους στρατιώτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος