Εκλογές 2023: Η επιστημονική εξήγηση της «κατάρρευσης» του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε ο Δ. Μαύρος στην ΕΡΤ

Την επιστημονική εξήγηση για την «κατάρρευση» το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έδωσε ο κ. Δημήτρης Μαύρος, διευθύνοντας σύμβουλος της ΜRB και αντιπρόεδρο ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνών Αγοράς), ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά. Στην συζήτηση συμμετείχε, εκφράζοντας το πολιτικό πλαίσιο, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος ΕΕ.

Ο κ. Μαύρος, υπογράμμισε ότι από τις δημοσκοπήσεις, το αποτέλεσμα που έβγαινε ήταν νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με διαφορά, ενώ επισήμανε ότι σε τέτοιες έρευνες δεν υπάρχει χώρος για εικασίες, «πατούν σε αλγόριθμους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στην εκλογική αναμέτρηση ήδη υποεκτιμημένος και τα εξής τρία γεγονότα» τον έφεραν σε αυτή την θέση: «Το δημοψήφισμα», ο Σεπτέμβριος του 2015 καθώς επίσης και οι εκλογές του 2019, εξήγησε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΜRB.

Αναφορικά με τις «επιθέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσκοπήσεων λίγο πριν της εκλογές στις 21 Μαΐου, ο κ. Μαύρος διευκρίνισε ότι «η επίθεση στρεφόταν όχι προς εμάς, αλλά προς τους ερωτώμενους».

Δείτε όλη την εκπομπή «Στο Κέντρο»:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος