Δ. Σταθακόπουλος: Πλήγμα για την Τουρκία το θέμα των F-16 – Έχει ενεργοποιηθεί το ελληνικό και ισραηλινό λόμπι (video)

Το εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία περιγράφει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, διδάκτωρ Παντείου, διεθνολόγος – Τουρκολόγος μετά το αμερικανικό μπλόκο για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Είναι ένα πλήγμα για την Τουρκία καθώς μετά τα F-35 προέκυψε και το θέμα με τα F-16» επισήμανε ο κ. Σταθακόπουλος, αποκαλύπτωντας ότι ο τουρκικός Τύπος εστιάζει στο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μπορεί να ασκήσει βέτο υπέρ της Τουρκίας.

Έλληνες και Ισραηλινοί «μπλοκάρουν» τα F-16

«Έχει ενεργοποιηθεί το δικό μας λόμπι, το ισραηλινό και όσοι μπορούν να δράσουν κατά του Ερντογάν το έχουν κάνει» δήλωσε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, για τις προσπάθειες να μην προχωρήσει το αίτημα της Τουρκίας για αναβάθμιση και αγορά των F-16.

Αναλύοντας τις σχέσεις Τουρκίας και Δύσης ο κ. Σταθακόπουλος τόνισε ότι «ζητούμενο είναι το αν θέλουμε η Τουρκία να ξεφύγει από το “μαντρί” του ΝΑΤΟ και να γίνει πιο παρορμητικός ο Ερντογάν την ώρα που το ΝΑΤΟ, δια της Τουρκίας, ελέγχει τα ζωτικά στενά του Βοσπόρου για τους Ρώσους».

Τα σχέδια για το νέο γεωτρύπανο στο Αιγαίο

Δ. Σταθακόπουλος: Πλήγμα για την Τουρκία το θέμα των F-16 – Έχει ενεργοποιηθεί το ελληνικό και ισραηλινό λόμπι (video)
Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο το τέταρτο και νεότερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, «Αμπντουλχαμίτ Χαν». (Turkish Defence Ministry via AP, Pool)

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα κρατηθούν εκατέρωθεν οι ισορροπίες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ελπίζοντας ότι δε θα δούμε ένα θερμό καλοκαίρι, όπως το 2020.

Μιλώντας για τα τουρκικά γεωτρύπανα και την τελευταία απόκτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Αμπντουλχαμίτ Χαν», τόνισε ότι αργά ή γρήγορα θα τα βγάλει για έρευνες στο Αιγαίο εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι αυτό θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος