Υπάρχουν βαρύτατα εγκλήματα – Τι δήλωσε ο Α. Εξαδάκτυλος για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών

Για το θέμα των παράνομων υιοθεσιών στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά, που μέχρι στιγμής έχουν οδηγήσει σε εννέα προφυλακίσεις κατηγορουμένων μίλησε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου επιβεβαιώνοντας ότι αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα.

«Υπάρχουν πολύ βαρύτατα εγκλήματα. Ακόμη και η ψευδής ιατρική βεβαίωση επιφέρει την αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Iατρικού Συλλόγου.

Μιλώντας για την υπόθεση στα Χανιά που εμπλέκονται σε 350 περιπτώσεις εξαπάτησης για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και για τη οποία, με απόφαση του υπουργού Υγείας απομακρύνθηκε από τη θέση του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθηγητής Νικόλαος Βραχνής, τόνισε ότι είναι ένα πολύ δυσάρεστο θέμα. Και όπως σχολίασε «ορθώς κινήθηκε με ταχύτητα ο Υπουργός και αλλάζει την εθνική αρχή».

Eξαίρεση στον κανόνα η κλινική στα Χανιά

Όπως είπε, «η Ελλάδα παγκοσμίως στο θέμα της γονιμοποίησης είναι αναγνωρισμένη. Προσελκύονται ζευγάρια από όλο τον πλανήτη για τεχνητή γονιμοποίηση στη χώρα μας, λόγω των υψηλών αποτελεσμάτων που έχει και όχι λόγω της άκρατης εμπορευματοποίησης που βρίσκουμε σε άλλες γωνιές του πλανήτη».

Αναμένοντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου την χαρακτήρισε ως παράδειγμα ως αποφυγή. «Η χώρα μας με το επιστημονικό προσωπικό που έχει και τη θέση που έχει επιστημονικά στο συγκεκριμένο τομέα, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διολισθήσει προς τα εκεί».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εκτίμησε ότι η περίπτωση αυτή είναι εξαίρεση στο έργο των αντίστοιχων μονάδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ηλίκια των ατόμων που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους κλινικές θέλοντας να αποκτήσουν ένα παιδί με παρένθετη μητέρα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι εάν κάποιος έχει την απόλυτη εγγύηση ότι θα έχει επιτυχία σε ένα τομέα που ξέρουμε ότι η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη, […] εκεί κάτι συμβαίνει και είναι προφανές ότι πρέπει να χτυπάει κάποιο καμπανάκι», συμπλήρωσε.

Πηγή: Σαββατοκύριακο από τις Έξι | ΕΡΤ

Χανιά: Επιχείρηση «βιομηχανοποίησης γεννήσεων» είχε στήσει το κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη η απολογία των 9 συλληφθέντων για την Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος