Τα νέα εκλογικά δεδομένα από τη νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη – Ανάλυση από τον Ζ. Ζούπη (Opinion Poll)

Σχόλιο του Ζαχαρία Ζούπη, πολιτικός αναλυτής – Διευθυντής Ερευνών της Opinion Poll, για τα νέα εκλογικά δεδομένα από τη νομοθετική παρέμβαση σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη

Τα νέα εκλογικά δεδομένα από τη νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη – Ανάλυση από τον Ζ. Ζούπη (Opinion Poll)

Καταρχάς στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα απασφαλίστηκε μία νάρκη που θα εμπόδιζε την αυτοδυναμία γιατί αν θεωρήσουμε ότι τα έξι σημερινά κόμματα έμπαιναν και έμπαινε και το κόμμα του Κασιδιάρη, θα μείωνε πολύ το άθροισμα των κομμάτων που θα έμεναν εκτός Βουλής και θα οδηγούσε στην αναγκαιότητα η αυτοδυναμία να χρειαζόταν 39 έως 40%. Για το προς τα πού θα κινηθούν, μπορείς να κάνεις μόνο εικασίες ή εκτιμήσεις. Κατά τη γνώμη μου, αυτό το ακροατήριο, αυτό το οποίο εγώ έβλεπα στο σύνολό του ήταν πολύ εχθρικό απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για διάφορους λόγους και ιστορικούς.  

 Σε σχέση με την αυτοδυναμία και με βάση το τι έγινε το 2019, τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, είχαν άθροισμα 8%. Αν πάρουμε σαν βάση εργασίας αυτό – γιατί και οι δημοσκοπήσεις οι τωρινές δείχνουν αν κάνεις πλήρεις αναγωγές ότι 7 με 8% θα μείνει απέξω – αυτό σημαίνει ότι η η αυτοδυναμία βρίσκεται κοντά στο 38%. Αν βρεθεί αυτό το ποσοστό κοντά στο 7%, θέλει 38,3, στο 9% θέλει 37,7% και στο 10%, 37%. Άρα για την αυτοδυναμία, αυτά τα δύο ποσοστά παίζουν ρόλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος