Σπ. Μπελεγράτης, αντιστράτηγος ε.α.: Οι Ισραηλινοί θέλουν να φτάσουν κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και στο αρχηγείο της Χαμάς

Για την ύπαρξη ή μη ενός σχεδίου απεμπλοκής των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας μόλις ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά στόχων της Χαμάς μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Μπελεγράτης εκτιμώντας ότι «το Ισραήλ είχε προδιαγράψει ευθύς εξαρχής ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα είναι σύντομος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» ο απόστρατος αξιωματικός τόνισε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια των Ισραηλινών είναι η επικράτηση στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Όπως είπε στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ στόχος του στρατού «είναι να φτάσει πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται και το αρχηγείο της Χαμάς».

Το νέο που θα προκύψει στην Γάζα δεν θα πρέπει να απειλεί πλέον το Ισραήλ

Αναφορικά με το πώς εξελίσσονται οι μάχες στο νότιο κομμάτι της Γάζας τόνισε ότι «υπάρχει εκεί μία στρατιωτική δύναμη που ελέγχει την πρόσβαση της πόλης έτσι ώστε καταρχήν να μην μπορούν οι μαχητές της Χαμάς να πάνε προς το Νότο χωρίς τον έλεγχο του Ισραήλ».

Σχολιάζοντας τις αντικρουόμενες δηλώσεις Ισραηλινών για το μέλλον της Γάζας ο κ. Μπελιγράτης δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις και από πλευράς του διεθνούς παράγοντα, αλλά και από τη κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο.

«Ήδη τις εικόνες οι οποίες κάνουν το γύρο του κόσμου και έρχονται από τη Γάζα, η διεθνής κοινότητα τις βλέπει ότι κάποτε πρέπει να τελειώσουν και η ανθρωπιστική κρίση η οποία έχει προκύψει εκεί, κάποτε θα πρέπει να τελειώσει, όπως και οι πολεμικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελεγράτη «εφόσον τεθεί εκτός επιχειρησιακού βραχίονα η Χαμάς, κάτι νέο θα προκύψει για την περιοχή της Γάζας το οποίο δεν θα απειλεί πλέον το Ισραήλ».

Πηγή: Νewsroom | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: Πλήγματα «χειρουργικής ακρίβειας» και δηλώσεις Νετανιάχου περί κατοχής ή μη της Γάζας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος