Σαν παλιό σινεμά…

του Νάσου Μπράτσου

Συχνά και χωρίς προαποφασισμένη επιλογή για ρεπορτάζ, υπάρχουν πλάνα της Αθήνας που μας κάνουν να εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτά. Ιδίως όταν μας θυμίζουν άλλες εποχές πιο παλιές, που άλλοι τις έχουν προλάβει και άλλοι τις φαντάζονται μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες.

Σαν παλιό σινεμά…Έτσι, χωρίς αιτία, φωτογραφίσαμε τρια σημεία, ένα νεοκλασσικό κτήριο στην οδό Αγίου Μελετίου, ένα κτήριο που η σκεπή του μας θύμισε άλλες εποχές, στην πλατεία Αττικής και μία ταμπέλα καφενείου μέσα σε μέγαρο στην 3η Σεπτεμβρίου, κοντά στην Ομόνοια, όπου υπάρχει ακόμα το εξαψήφιο τηλεφωνικό νούμερο και μας πάει στην εποχή που μπορεί το γκαρσόνι να μας ρωτήσει αν θέλουμε “πορτοκαλάδα από πορτοκάλι”.

Kαι αφού θυμηθήκαμε μία σκηνή από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, να συνεχίσουμε με μια φωτο έξω από την Αθήνα στην περιοχή Λουτρόπυργος – Νεράκι, κοντά στην Ελευσίνα, όπου στο παλιό εργοστάσιο είχε γυριστεί το 1966 η ταινία “η κόρη μου η σοσιαλίστρια”.

Σαν παλιό σινεμά…

Τελικά, στις εποχές των μεγάλων εμπορικών κέντρων, των κινητών και των τάμπλετς, υπάρχουν ακόμα γωνιές που μας πάνε χρόνια πίσω. Και είναι αρκετές που έχουν επιβιώσει από τις αντιπαροχές.

Το “πωλείται” που έχει γραφτεί με μπογιά στο σπιτάκι δίπλα σε αυτό της κεντρικής φωτογραφίας, μάλλον δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Σαν παλιό σινεμά…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος