Ρίτσαρντ Πράις στην ΕΡΤ: Μπορούμε να πετύχουμε 70% επιβίωση από καρκίνους στην Ευρώπη έως το 2030

Για την πορεία της θεραπείας του καρκίνου στην Ευρώπη, την αντιμετώπιση, την πρόληψη αλλά και τις αιτίες που τον προκαλούν μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Συριόπουλο ο Ρίτσαρντ Πράις, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκίνου στις Βρυξέλλες.

Αισιόδοξη χαρακτήρισε την εικόνα για τη θεραπεία του καρκίνου στην Ευρώπη ο κ. Πράις, λέγοντας πως «γινόμαστε καλύτεροι σε πολλούς τομείς, όπως την ανίχνευση καρκίνων, τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αυξημένη επιβίωση από τον καρκίνο» ενώ τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη «υπάρχουν 12.000.000 ή και περισσότεροι επιζώντες από καρκίνο».

Σε ερώτηση για το αν είναι η πρόληψη ή η θεραπεία το πιο δυνατό μας όπλο απέναντι στον καρκίνο, ο κ. Πράις απάντησε πως «η θεραπεία σου δίνει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα, φαίνονται μέσα σε εβδομάδες ή μήνες. Αλλά είναι η πολιτική πρόληψης που προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα».

Σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έρευνα για ανακάλυψη κάποιου φαρμάκου ή εμβολίου, για την πιθανή οριστική απαλλαγή από τον καρκίνο, ο κ. Ράις ανέφερε ότι «οι ισχυρότερες πηγές ελπίδας για τη βελτίωση της φροντίδας και της θεραπείας του καρκίνου, προέρχονται από την καλύτερη χρήση αυτών που ήδη έχουμε και αποδεδειγμένα λειτουργούν, όπως το εμβόλιο κατά του καρκίνου HPV (…) το οποίο, αν το εφαρμόσουμε σωστά, θα μπορούσε να εξαλείψει όλους τους καρκίνους HPV. Αλλά δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε».

«Αυτό που ζητάμε, είναι έναν πανευρωπαϊκό εμβολιασμό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε 70% επιβίωση από καρκίνους σε ολόκληρη την Ευρώπη έως το 2030, απλώς κάνοντας καλύτερη χρήση αυτού που ήδη υπάρχει» πρόσθεσε ο κ. Πράις.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ρίτσαρντ Πράις στον Γιώργο Συριόπουλο

Διαβάστε ακόμα

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» έχουν γίνει 80.000 μαστογραφίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος