Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από τις ηλεκτρονικές απάτες – Τι λέει ο ειδικός Ν. Βασιλάκος (video)

Mεγάλη απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, με δόλωμα, ποινικές εκκρεμότητες των θυμάτων ή συγγενών τους βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εξέλιξη. Ο Νίκος Βασιλάκος, πραγματογνώμων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για ποιες θα πρέπει να είναι οι πρώτες ενέργειές μας εφόσον πέσουμε θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για τους επιτήδειους που βρίσκουν διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα και τους τραπεζικούς λογιαριασμούς, το τελευταίο διάστημα μια νέα απάτη έχει γίνει γνωστή.

Ο Νίκος Βασιλάκος, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ, προειδοποίησε ότι έχουν αλλάξει πάρα πολύ οι μέθοδοι των διαφόρων απατεώνων οι οποίοι επικαλούνται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ανυποψίαστους πολίτες επενδύσεις, εκκρεμότητες διάφορες, ατυχήματα και ποινικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο οι digital δραστες επιδιώκουν να αποσπάσουν με δόλο τους κωδικούς για τις κάρτες αναλήψεων των θυμάτων. «Δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος που χάνει χρήματα επειδή τον πετυχαίνουν σε στιγμή δύσκολη» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλάκος καλώντας τον κόσμο να επικοινωνεί άμεσα με την τράπεζα και να δηλώσει την απάτη προκειμένου να καταγραφεί η κλήση.

«Να ζητήσετε κατευθείαν να γίνει αντιλογισμός από την τράπεζα» πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκος κάνοντας παράλληλα λόγο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη μέσω νομικών που έχουν χειριστεί με επιτυχία ανάλογες υποθέσεις.

Δείτε επίσης:

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος