Π. Τσακλόγλου στην ΕΡΤ για συντάξεις δικαστών: Δικαιούχοι της αύξησης μόνο όσοι προσέφυγαν

«Η απόφαση αυτή αφορά μόνο αυτούς οι οποίοι έχουν προσφύγει εκεί. Πραγματικά θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την απόφαση», επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά» με την Βάλια Πετούρη ως προς το τι θα γίνει με όσους δικαστικούς ενδεχομένως διεκδικήσουν αυξήσεις μετά και από την επικύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις κάποιων σε επίπεδα προ του 2012.

Ενώ πρόσθεσε:

«Οι δικαστικοί αυτήν τη στιγμή έχουν τους υψηλότερους μισθούς στο δημόσιο τομέα και δικαίως τους έχουν. Και ακριβώς επειδή η σύνταξή τους είναι παρακολούθημα του μισθού τους, έχουν και τις μεγαλύτερες συντάξεις του δημοσίου τομέα. Και από στοιχεία τα οποία έβλεπα πρόσφατα στον ΕΦΚΑ είναι τις υψηλότερες συντάξεις οι οποίες καταβάλλονται γενικώς.

Οπότε νομίζω ότι αυτό το οποίο απαιτεί το Σύνταγμα μας είχε ήδη καλυφθεί, αλλά εν πάση περιπτώσει έκρινε διαφορετικά. το Μισθοδικείο, έκρινε διαφορετικά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Από εκεί και μετά έχουμε δημοκρατία, έχουμε διάκριση των εξουσιών. Η κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τη δικαστική εξουσία και τις δικαστικές αποφάσεις, όμως οφείλει να σέβεται και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Ως προς το αν, κατ’ επέκταση μπορούν και οι 4.000 περίπου συνταξιούχοι δικαστικοί, εφόσον το ζητήσουν, να λάβουν αναδρομικά τις αποδοχές προ του 2012 των συντάξεών τους, για το πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα διαταραχθεί ούτε ο προϋπολογισμός, υπογράμμισε σχετικά: «Ομολογώ ότι δεν είμαι νομικός, αλλά με τους νομικούς τους οποίους συζήτησα ήταν κατηγορηματική ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο αυτούς οι οποίοι έχουν προσφύγει εκεί. Πραγματικά θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την απόφαση».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να δοθεί και επιταγή ακριβείας στο τέλος του έτους, στους συνταξιούχους που θα πάρουν το επίδομα της προσωπικής διαφοράς, ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή – χρήστη του διαδικτύου:

«Οι πόροι τους οποίους έχουμε δεν είναι απεριόριστοι. Δηλαδή μπορέσαμε και δώσαμε αυτό το επίδομα σε άτομα που έχουν προσωπική διαφορά, ακριβώς επειδή τα δημοσιονομικά μας πήγαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Δηλαδή έγινε μια μεγάλη προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα, έχει γίνει ένα μεγάλο συμμάζεμα, μπορέσαμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν νομίζω ότι οι πόροι είναι απεριόριστοι ώστε να μπορέσουμε να επεκταθούμε και πέρα από αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος