Νίκος Σκορίνης για αποχωρήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστερά έχει εθισμό στις διασπάσεις – Τα αποτελέσματα δεν ήταν ποτέ καλά για όσους έφυγαν»

«Δυστυχώς οι σύντροφοί μου δεν αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο Νίκος Σκορίνης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «NEWSROOM» του ERTNEWS για τις εξελίξεις που δρομολογούνται σχετικά με την αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου από το κόμμα. Εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του Φλεβάρη θα έχει περισσότερα μέλη από όσα έχει σήμερα». Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «Είναι ένα νέο πρόσωπο που έχει θέληση και αγαπάει βαθειά τη χώρα», όσο για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως «μάλλον ήταν κουρασμένος ο κόσμος από το παλιό προσωπικό». Για τις αποχωρήσεις στελεχών σημείωσε πως «η αριστερά έχει εθισμό στις διασπάσεις. Αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ποτέ καλά γι΄αυτούς που έφυγαν»

Όσον αφορά στη δική του στάση διευκρίνισε πως «Εγώ είμαι από αυτούς που παλεύουν πάντα μέσα στο κόμμα μου είτε μου αρέσουν οι στιγμές είτε όχι» θυμίζοντας πως στο κόμμα έχουν αλλάξει πέντε προέδρους και παρότι «δεν μου άρεσαν όλοι» τόνισε χαρακτηριστικά πως «τα κόμματα πρέπει να βαδίζουν βάσει των αποφάσεων των μελών».

Άσκησε κριτική σε όσους επιλέγουν να αποχωρήσουν από το κόμμα λέγοντας « Όσοι κατηγορούν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ που μένει και τον πρόεδρο, πρέπει να αναλάβουν τη βαριά πολιτική ευθύνη γιατί αυτοί οδήγησαν σε αυτό το διαδικαστικό θέμα. Ήταν επιλογή τους να γίνει η εκλογή προέδρου πριν από το έκτακτο Συνέδριο, όπου θα συζητούσαμε τα αίτια της ήττας και το πρόγραμμά μας»

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Ο Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δυναμική ή όχι προς τα πάνω ή προς τα κάτω, θα κριθεί αμέσως μετά τις αποχωρήσεις. Διότι αυτή τη στιγμή εμείς προσπαθούμε και αυτό θα κάνουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση να δούμε πόσο πειστικός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εναλλακτική πρότασή του για να φύγει η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη».

«Τον Φεβρουάριο στο Συνέδριο θα κοθοριστεί ποιος είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ»

«Το ποιΟς είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα καθοριστεί τον Φεβρουάριο στο συνέδριο. Δεν καθορίζει μόνο ο πρόεδρος ποιος είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε όσον αφορά στην πολιτική πρόταση του κόμματος.

«Δεν χρειαζόντουσαν τα 37 δισ. – Θα μπορούσαν να διατεθούν 5 -7 δισ»

Για το κατά πόσο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ ήταν μια ανάγκη ή υποχώρηση για τη χώρα απάντησε:

« Είμαι από αυτούς που άνοιξε το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή. Προφανώς για τα 37 δισ είναι περήφανο το κόμμα μου γιατί έβγαλε καθαρά την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια. Καλά κάναμε. Η διαφορά και η ένσταση που υπάρχει από κάποιους από εμάς, κυρίως το οικονομικό επιτελείο ήταν ότι δεν χρειάζονταν τα 37 δισ. Στην Κεντρική Επιτροπή ήμουν από τους βασικούς υπερασπιστές αυτού το θέματος και στην Πολτική Γραμματεία. Θεωρούσαμε πως το ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί ήταν 5 με 7 δισ.».

«Μεγάλο οραματιστή» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η ιστορία θα το καταγράψει.

Σχολίασε πως «Πολλοί σύντροφοί μου εμμένουν σε μια “άλλη εποχή”» και τόνισε κλείνοντας:

Χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο, ο οποίος θα εμπνέει, θα έχει αισθητική, θα έχει ήθος, θα εμπνέει την κοινωνία. Όσο αυτό δεν γίνεται και όσοι το υπηρετούν διαφορετικά, θα έχουμε φαινόμενα της μη συμμετοχής του πολίτη με ό,τι κακό συνεπάγεται αυτό. Με μια κοινωνία η οποία είναι παρατημένη, δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, αυτή η χώρα δεν έχει προοπτική και νομίζω πάνω σ΄ αυτά πρέπει να ανοίξουν πολύ δυνατά οι συζητήσεις. Εμείς θα το κάνουμε στο Συνέδριο που θα έρθει και πιστεύω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα πάει πολύ καλύτερα απ ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή».






Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος