Το Μουσείο Ακρόπολης, σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της Ελλάδας, συμπληρώνει σήμερα 14 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα με μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για τις οποίες μίλησε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του, Νικόλαος Σταμπολίδης.
«Το μουσείο θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 12 το βράδυ. Υπάρχει μία συναυλία που ξεκινάει στις 21:00 με την ορχήστρα και τα παιδιά του Δίου, το μέρος δηλαδή από το οποίο ο Δημήτρης Παντερμαλής, ο αείμνηστος Πρόεδρός μας, ξεκίνησε τη δική του αρχαιολογική ζωή με συναδέλφους εξαιρετικούς» ανέφερε στην εκπομπή «Νewsroom» ο κ. Σταμπολίδης.
Με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Λέκκας, η Ζωή Παπαδοπούλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Μπάμπης Βελισσάριος το Μουσείο περιμένει μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν τόσο τη μουσική παράσταση, αλλά και να εξερευνήσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, με θέα τον Παρθενώνα.
«Η γενέθλια ημέρα είναι η παραμονή της μεγαλύτερης μέρας του χρόνου, του θερινού ηλιοστασίου. Δε θα μπορούσε δηλαδή να είναι καλύτερη μέρα για τα γενέθλια αυτού του μουσείου που είναι ένα σημείο αναφοράς παγκοσμίως» πρόσθεσε ο διευθυντής του Μουσείο Ακρόπολης.
Μιλώντας για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού Μουσείου ο κ. Σταμπολίδης σημείωσε ότι ο μεγάλος αριθμός τους έχει να κάνει κυρίως με την ομορφιά και την παράδοση της ψυχής στην αισθητική εποπτεία συμπληρώνοντας ότι επιθυμία των συντελεστών του Μουσείου είναι τα γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στον τόπο τους και να μην είναι, όπως είπε, ορφανά σε ξένους τόπους.
«Πουθενά στον κόσμο, αυτά τα γλυπτά, αυτά τα εξαίσια ανθρώπινα δημιουργήματα της κλασικής Αθήνας και της Ελλάδας, δεν μπορούν να είναι καλύτερα από το ελληνικό φως που τα γέννησε» τόνισε καλώντας τους Αθηναίους να επισκεφθούν το Μουσείο αυτή τη σημαντική μέρα.
Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος