Λ. Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α: Εάν δεν βρεθεί διπλωματική λύση ο πόλεμος θα έχει μεγάλη διάρκεια

“Εάν δεν βρεθεί διπλωματική λύση ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει μεγάλη διάρκεια” επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “με νέα ματιά”, ο Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α. “Για να καταληφθεί μία πόλη χρειάζεται χρόνος. Στη Μαριούπολη επιχειρούν τόσες ημέρες σχεδόν την ισοπέδωσαν προκειμένου να την καταλάβουν, πόσο μάλλον το Κίεβο”. Ωστόσο εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο πόλεμος στην Ουκρανία να επεκταθεί και να οδηγηθούμε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Το αιτιολόγησε λέγοντας πως “βλέπω να υπάρχει μια πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση από την πλευρά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να το συνυπολογίσουμε σε σχέση με τον λόγο που ο Ζελένσκι επιμένει να ζητάει αυτή τη βοήθεια και τι θέλει να πετύχει. Θέλει να πετύχει έναν πόλεμο τριβής της Ρωσίας προκειμένου να οδηγηθεί σε κατάρρευση;” έθεσε το ερώτημα .

“Όλο αυτό που γίνεται αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες με την ανακατανομή ισχύος και με το παιχνίδι που γίνεται και με την Κίνα” υπογράμμισε.

“Δεν γνωρίζω το επιχειρησιακό σχέδιο της Ρωσίας, αλλά νομίζω ότι η επιδίωξη της Ρωσίας όταν έκανε την εισβολή στην Ουκρανία ήταν μέσα σε λίγες ημέρες να πέσει η κυβέρνηση και να επαναληφθεί η κατάσταση που είχαμε στη Γεωργία το 2008” είπε ο αντιστράτηγος.

“Επί του πεδίου η Ουκρανία δεν έχει εφεδρείες” σημείωσε. “Το ανησυχητικό είναι ότι ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δει κάποια σημάδια αισιοδοξίας και μια υποχώρηση και από τις δύο πλευρές, διότι η Ρωσία δεν θέτει πλέον θέμα πλέον παραμονής ή απομάκρυνσης του Ζελένσκι, η δε Ουκρανία έχει εγκαταλείψει το αφήγημα για είσοδο, τώρα βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα και λεκτικά από την πλευρά των ΗΠΑ και από τις αιτήσεις του Ουκρανού προέδρου που ζητάει αντιαεροπορικά και Stinger, αλλά και από την πλευρά της Ρωσίας με τους υπερηχητικούς πυραύλους που χρησιμοποίησε να παρατηρείται εκ νέου κλιμάκωση.”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος