Κ. Μαρκουϊζος, εκπαιδευτής οδηγών: Απόπειρα δολοφονίας όταν περνάς κόκκινο φανάρι ή στοπ – Δεν μπορεί να είναι πλημμέλημα

Για τα τροχαία δυστυχήματα και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται από απροσεξία τόσο άδικα στους ελληνικούς δρόμους και την ατιμωρησία όλων όσοι δεν τηρούν τον ΚΟΚ και κόβουν το νήμα της ζωής άλλων ανθρώπων μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Κωνσταντίνος Μαρκουϊζος, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα και να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

«Δεν μπορεί να είναι πλημμέλημα μια απόπειρα δολοφονίας παιρνώντας ένα κόκκινο φανάρι αλλά και πολλές άλλες ακόμα εγκληματικές ενέργειες που πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα» επεσήμανε ο σύμβουλος οδηγικής ασφάλειας ζητώντας να αυστηροποιηθεί ο νόμος για όλους όσοι παραβιάζουν τη ΛΕΑ ή οδηγούν σε κατάσταση μέθης.

«Το ότι αντιμετωπίζουμε την πιο δύσκολη και επικίνδυνη δραστηριότητα ως κάτι πάρα πολύ απλό, λες και βρισκόμαστε στο λούνα παρκ, ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι συμπεριφορές οι οποίες σκοτώνουν τη νεολαία. Είναι ότι το χειρότερο μπορείς να ακούσεις μανούλα και πατέρα να τρέχουν πίσω από λευκά φέρετρα» πρόσθεσε ο κ. Μαρκουϊζος με αφορμή την συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της Κατερίνας Τζιάλλα στην ΕΡΤ που θρηνεί τον 21χρονο γιο της Αδαμάντιο Μαντή, που έπεσε θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού.

Αναγκαία η αυστηροποίηση των ποινών

Όπως είπε κάθε χρόνο θρηνούμε χιλιάδες ανθρώπους στην άσφαλτο ενώ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τραυματιών με σοβαρές παραπληγίες καλώντας ταυτόχρονα την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την αυστηροποίηση των ποινών.

«Βλέπουμε στατιστικά ότι 1 στους 2 νέους κοιτάζει το κινητό του και βλέπει βίντεο. Το 80% υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας, το 44% δεν φοράει ζώνη και το 95% δεν φοράει πίσω ζώνη, το 50% δε φοράει κράνος. Το καλοκαίρι θα είναι “ξεβράκωτοι” στις παραλίες με τα μηχανάκια και δεν θα ανοίξει μύτη. Θα σκοτώνονται και θα υπάρχει φόρος αίματος, ο οποίος γίνεται για κανένα λόγο» ανέφερε παρομοιάζοντας τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων με αυτά ενός εμφυλίου πολέμου.

Αναφέροντας ότι στην Αυστραλία υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία για την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά στη χώρα μας πρότεινε να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος των δρόμων, να επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα και να κατάσχεται το δίπλωμα και το όχημα.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος