Κ. Φίλης στο Πρώτο: Διατήρηση των «ήρεμων νερών» και θετική ατζέντα στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν (audio)

«Δεν ήταν κακή συνάντηση, αυτή είναι και η δική μου ενημέρωση από την ελληνική αποστολή. Έγινε μια αναφορά στη σημασία του να διατηρηθούν τα ήρεμα νερά, δεν είναι μικρό πράγμα, το έχουμε πει πολλές φορές» ανέφερε οΚώστας Φίλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, σχετικά με τη συζήτηση μιας ώρας που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, χθες στην Ουάσιγκτον.  

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, επισήμανε πως το γεγονός ότι συμπληρώνεται σχεδόν ενάμισης χρόνος από τότε που σταμάτησαν οι αερομαχίες και σταμάτησε η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, πολλώ δε μάλλον οι υπερπτήσεις, αυτό σημαίνει ότι κερδίζουμε σε χρήμα, κερδίζουμε σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν καταπονούμε το ανθρώπινο δυναμικό μας γι’ αυτού του είδους τις ενέργειες από ελληνικής πλευράς, οπότε είναι ένα καλό νέο. Επίσης υπάρχει μια θετική ατζέντα, η οποία προωθείται, εξίσου καλό νέο. Ας ρωτήσει κανείς τα 10 ελληνικά νησιά που υποδέχονται Τούρκους τουρίστες πόσο σημαντικό είναι αυτό για την οικονομία του κάθε νησιού. Επομένως, υπάρχουν αυτά τα καλά νέα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

«Από εκεί και πέρα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα όπως είναι η Ουκρανία, όπως είναι η Παλαιστίνη. Αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό. Ήταν μια καλή συγκυρία ότι πρόκειται να δοθεί η έκθεση της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό. Δεν νομίζω ότι εκεί θα έχουμε κάτι συνταρακτικό. Πιστεύω ότι περισσότερο προσπάθησαν ο ένας και ο άλλος ηγέτης να εξασφαλίσουν ότι σε λίγες μέρες από σήμερα που θα βρεθούν και οι δύο στην Κύπρο, ο Ερντογάν στην κατεχόμενη, ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Κυπριακή Δημοκρατία, ότι δεν θα προκύψουν ζητήματα από την παρουσία τους εκεί, τέτοια, ώστε να αναστείλουν όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από τη μία και την άλλη πλευρά, για την οικοδόμηση ενός κλίματος σχετικής εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος