Κ. Εγκολφόπουλος (ναύαρχος ε.α. του ΠΝ) στο Πρώτο: Είναι απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση – Δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες το Ιράν (audio)

Απολύτως αναμενόμενη ήταν η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, σύμφωνα με τον ναύαρχο εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, Κωνσταντίνο Εγκολφόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

«Μην ξεχνάμε ότι η προειδοποίηση του Πενταγώνου και της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους Αμερικανούς που είναι στο Ιράκ και σε άλλες περιοχές να εγκαταλείψουν τη χώρα ήταν ακριβώς μία προειδοποίηση ότι κάτι θα συμβεί στο Ιράν. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι συζητήσεις πάνε καλά, εχθές μόλις βγήκε ο υπεύθυνος για τα πυρηνικά των Ηνωμένων Εθνών και είπε ότι το Ιράν δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα από αυτά που έχει υποσχεθεί. Επομένως, ο κύριος Τραμπ δ εν τα πάει καλά στις συζητήσεις που είχε με το Ιράν, παρά και την πίεση που ζήτησε να υπάρξει από πλευράς Ρωσίας. Άρα, λοιπόν το Ισραήλ έπρεπε να δράσει και βεβαίως έδρασε. Διότι το Ισραήλ με την επάνοδο του κυρίου Τραμπ στην εξουσία έχει πάρει όλα αυτά τα όπλα, δηλαδή έχει πάρει είδηση και ανακοινώθηκε αυτό, 1.800 βόμβες ειδικές, οι οποίες μπορούν πέφτοντας στο έδαφος να κάνουν κρατήρες μέχρι 100 μέτρα βάθος. Αυτές οι βόμβες είναι ακριβώς για να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις που είναι σε αυτά τα βάθη. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι εχθές το βράδυ ήταν η πρώτη επίθεση που έκανε. Από εδώ και πέρα θα εξακολουθήσουν και άλλες ημέρες» συμπλήρωσε ο κ. Εγκολφόπουλος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση δεν φαίνεται πως έχει δυνατότητες να γίνει ανεξέλεγκτη.

«Είναι απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση και θα σας πω το γιατί. Πρώτον, το Ιράν, παρά τις προφορικές απειλές και όλα αυτά τα οποία λέει, δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες. Δεν είχε αεράμυνα και αυτούς τους πυραύλους τους οποίους έχει είναι μιας τεχνολογίας η οποία δεν είναι απολύτως ακριβείας, ούτε και τα drones. Άλλωστε τα drones του Ιράν όπως είδατε η δικιά μας η φρεγάτα με το εκπληκτικό σύστημα Κένταυρος που έχουμε φτιάξει, τα κατέρριψε τόσες φορές. Λοιπόν δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες το Ιράν. Αυτές είναι απειλές προφορικές. Οι δυνατότητές του είναι ελάχιστες. Αυτό που θα έχει επίπτωση βέβαια είναι στην οικονομία μας. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε» ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος