Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Τα στάδια της ενδοοικογενειακής βίας και το προφίλ του θύτη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την γυναικοκτονία στο Κουκάκι, την 5η μέσα στο 2022.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6) 53χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι τη 46χρονη σύζυγό του. Τηλεφώνησε μάλιστα στον γιο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε τη μητέρα του. Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΚΑΤ, καθώς μετά το έγκλημα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή, αναφέρθηκε στο σοκαριστικό περιστατικό: «Η βία κλιμακώνεται μέσα στην ενδοοικογενειακή βία. Ένα ζευγάρι το οποίο βιώνει τη βία από την αρχή της ζωής του έχει πάρα πολλές στιγμές που η βία γίνεται πάρα πολύ σκληρή, όχι βέβαια να φτάσει στο σημείο του εγκλήματος αλλά ξεκινώντας από συναισθηματική πηγαίνει στη λεκτική, γίνεται ψυχολογική, μετά γίνεται σεξουαλική, γίνεται σωματική» λέει και συνεχίζει:

«Υπάρχει μία κλιμάκωση η οποία για να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει κάποιον ή θα πρέπει η προσωπικότητά του να είναι διαταραγμένη, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε και την συμμετοχή του αλκοόλ. Στη βιβλιογραφία ξέρουμε ότι η βία και οι δολοφονίες δεν συνοδεύονται πάντα από ουσίες ή αλκοόλ αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε μία σχέση που είναι πάρα πολύ δύσκολη και το θύμα θέλει να ξεφύγει από τον θύτη, εκείνο το οποίο έρχεται στην κλιμάκωση αυτή είναι «Εγώ δεν θα αφήσω κανέναν να σε έχει, θα σε έχω εγώ και θα σε σκοτώσω». Αυτή είναι η λογική αυτών των ανθρώπων, αν υποτίθεται ότι είναι λογική, και για αυτό φτάνουν και σε αυτό το σημείο».

Η κ. Μακρή μίλησε και για το παιδί της οικογένειας και τα όσα έχει να διαχειριστεί.

«Έχουν ένα γιο 24 ετών, ο οποίος είμαι σίγουρη ότι έχει βιώσει πολλές σκηνές βίας των γονιών του και αυτό έχει καταρρακώσει το παιδί και για αυτό έφτασε σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο μετά το τηλεφώνημα του πατέρα του, γιατί σίγουρα πίστευε ότι κάτι κακό έχει συμβεί» λέει η κ Μακρή για να καταλήξει:

«Έχουμε την νεκρή γυναίκα αλλά έχουμε κι αυτό το παιδί που έχει να σηκώσει ένα βάρος με πάρα πολλά βιώματα δικά του και που για να μπορέσει να εξισορροπήσει τη δικιά του ζωή θα πρέπει να πάρει βοήθεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος