Φρ. Φράγκος: Η Τουρκία μετασχηματίζεται από κοσμικό κράτος σε Ισλάμ (video)

Array

Την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας που αναφέρει ότι «προκαλεί η Ελλάδα και φέρνει ένταση το εξοπλιστικό της πρόγραμμα» σχολίασαν στις «Συνδέσεις» ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, αντιστράτηγος ε.α. και ο Φραγκούλης Φράγκος, στρατηγός εν αποστρατεία.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και το πώς αναλύει η Δύση τις κινήσεις Ερντογάν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φανης Παπαθανασίου, αναφέρθηκε αρχικά στο βιβλίο που εξέδωσε ο Μάικ Πομπέο, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής της CIA των Ηνωμένων Πολιτειών με τίτλο “Never Give an Inch” (Μη δίνεις ούτε μία ίντσα), όπου μεταξύ άλλων περιγράφει τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ.

Στροφή του Ερντογάν στον πλήρη απολυταρχισμό

«Η στροφή του Ταγίπ Ερντογάν προς τον πλήρη απολυταρχισμό ολοκληρώθηκε μετά το πραξικόπημα του 2016» αναφέρει στο βιβλίο του ο κ. Πομπέο περιγράφοντας τη στάση των τούρκων αξιωματούχων τα επόμενα χρόνια.

«Έχει ιδιαίτερη σημειολογία το γεγονός της συγκυρίας και του χρονικού του χρόνου που βγαίνει» εκτίμησε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στις τεταμένες σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον με αφορμή το θέμα των F-16.

O Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας για το συγκεκριμένο βιβλίο το χαρακτήρισε ενδιαφέρον κάνοντας ταυτόχρονα ένα δεικτικό σχόλιο: «Εκτιμώ ότι ο κ. Ερντογάν θα χρειαστεί καλό μεταφραστή, διότι πέραν της τουρκικής δεν γνωρίζει κάτι άλλο και επομένως αυτά που θα του μεταφέρουν είναι πως θα τα αντιληφθεί ο ίδιος». Όσον αφορά το πραξικόπημα συμφώνησε ότι προκάλεσε μία αντιπαράθεση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας.

«Όπως στήθηκε το πραξικόπημα, έδειξε ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να κάνουν πραξικόπημα και να έχουν μετακινήσει πρώτα τις αεροπορικές δυνάμεις» σχολίασε ο κ. Φράγκος περιγράφοντας όπως είπε τη «μετάβαση από το κοσμικό κράτος σε μία πολιτεία η οποία μετασχηματίζεται σε Ισλάμ»

Αναφορικά με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας σχολίασε ότι «απειλούν τους πάντες και τα πάντα. Θέλουν να γίνουν οι επικεφαλής του μουσουλμανικού κόσμου και εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός της καύσης του Κορανίου στη Σουηδία για να πουν ότι εμείς είμαστε οι ηγέτες».

Το ΝΑΤΟ θέλει να κρατήσει ισορροπίες

Για την στάση του ΝΑΤΟ έναντι των απειλών της Τουρκίας μίλησε ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης τονίζοντας ότι «το ΝΑΤΟ τα τελευταία 60 χρόνια της λειτουργίας του προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, γιατί έτσι προβλέπεται και από το καταστατικό του και από τα συμφέροντα των μεγάλων Δυνάμεων»

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία, «η στάση της Τουρκίας μάλλον μας εξυπηρετεί με το που διαπραγματεύεται με αυτόν τον αισχρό τρόπο μια στιγμή αδυναμίας δύο φίλων συμμάχων λαών. Δείχνει έναν κακόπιστο εαυτό και αυτό, σε τελευταία ανάλυση,  ενισχύει τα δικά μας εθνικά επιχειρήματα».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος