Ευ. Αποστολάκης στην ΕΡΤ: Η ανησυχία παραμένει όσο ο Ερντογάν προκαλεί

«Η τυχαία συνάντηση Τσαβούσογλου με τον κ. Δένδια μας δίνει την αίσθηση ότι κατά κάποιο τρόπο καταλαβαίνουν όλοι, και από την μία μεριά και από την άλλη, ότι η επικοινωνία και η επαφή πάντα είναι απαραίτητες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε αλλαγή σχέσης από μία ευχάριστη συνάντηση. Τουλάχιστον έτσι όπως φάνηκε. Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Δηλαδή αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις, οι επιθετικές δηλώσεις, δεν άλλαξε τίποτα».

Εκτίμησε ότι θα γίνει μια προσπάθεια να μπούνε κάποια πράγματα σε μία σειρά, όμως πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα και η ανησυχία, δυστυχώς, παραμένουν».

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε για την πιθανότητα ατυχήματος. «Όταν γίνονται εμπλοκές, προσπάθειες αντιμετωπίσεως και αποτροπής των παραβιάσεων, οι κινήσεις είναι ακριβείας, ειδικά με τα αεροσκάφη» και είναι πιθανό να προκύψει ατύχημα. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχει και η ένταση και η πρόθεση από τη μία πλευρά να εκμεταλλευτεί το ατύχημα, εκεί υπάρχει κίνδυνος να είναι ένα έναυσμα για κάποια κλιμάκωση» είπε χαρακτηριστικά.

Τ.Σ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος