Δ. Τσιόδρας στο ERTNEWS: Δεν θίγονται τα δημόσια πανεπιστήμια από το νομοσχέδιο για ίδρυση μη κρατικών

Στην εκπομπή του Ertnews «Επίλογος» (Α. Μαγγηριάδης) φιλοξενήθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος», αλλά και το σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως δήλωσε για το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων δεν καταλαβαίνει τις αντιδράσεις που τις χαρακτήρισε αναχρονιστικές, γιατί δεν βλέπει που θίγονται τα δημόσια πανεπιστήμια και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν λειτουργούν μη κρατικά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να φεύγουν Έλληνες για να φοιτήσουν στο εξωτερικό.

Ακολούθως τόνισε πως τα δημόσια πανεπιστήμια θα έχουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, ρήτρες σύνδεσης με την παραγωγή για εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων.

Εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει μία άμιλλα μεταξύ των δημοσίων και των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Για το αγροτικό τόνισε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, αλλά υπάρχουν δύο ζητήματα, το ένα για τους αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και το δεύτερο που αφορά γενικά αγροτικά ζητήματα όπως το κόστος παραγωγής, η μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα, καύσιμα, κλπ όπου μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων για πράσινη μετάβαση.

Eπίσης σχολίασε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου λέγοντας πως είναι πολιτική αντιπαράθεση συγκεκριμένων ομάδων, μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δήλωσε πως το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες και πως το ψήφισμα ήθελε να «κοντύνει» το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι και στις υπόλοιπες χώρες υπήρξαν αντιδράσεις.

Για τις ευρωεκλογές σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι με το νομοσχέδιο πριν τις ευρωεκλογές ενδεχομένως να ενισχυθεί η ακροδεξιά, λέγοντας ότι δεν επιχειρεί η κυβέρνηση να το κρύψει και να κοροϊδέψει και όχι να εφαρμόσει «πολιτικάντικες» και μικροκομματικές τακτικές.

Τέλος με αφορμή το βιβλίο του, που μόλις εκδόθηκε και πραγματεύεται ευρωπαϊκά ζητήματα, είπε πως πριν φτάσουμε να μιλήσουμε για τον ευρωσκεπτικισμό, πρέπει να δούμε πρώτα τι τον γεννάει και ακολούθως να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό, η πράσινη μετάβαση και άλλα και συμπλήρωσε ότι σε πολλά ζητήματα αυτού του τύπου, έχει πρωταγωνιστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελλάδα έχει αναβαθμισμένο προφίλ τα τελευταία χρόνια.

Ως προς τις πληροφορίες που τον θέλουν υποψήφιο ευρωβουλευτή, δήλωσε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει και τις ανακοινώνει ο πρωθυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος