Δ. Τριανταφύλλου, διεθνολόγος: Ο χρόνος θα δείξει αν παγιωθεί το καλό κλίμα – Οι δύο χώρες συνεργάστηκαν συστηματικά και χωρίς διαρροές στο πεδίο της διπλωματίας

«Ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να παγιωθεί το καλό κλίμα» υπογράμμισε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Τριανταφύλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Newsroom στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως «είναι ο Ερντογάν εχθές, αλλά είναι και ο Ερντογάν της συνέντευξης που είχε δώσει η Καθημερινή, που θέτει το πλαίσιο και το φάσμα των τουρκικών θέσεων, είναι και οι ξεκάθαρες δηλώσεις και της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα πρωθυπουργού για ποιες είναι οι ελληνικές θέσεις και ότι συμφωνούμε να διαφωνήσουμε, είναι και η συνέντευξη του κ. Γεραπετρίτης για τα επόμενα βήματα και θα περιμένουμε και σήμερα αν υπάρχουν δηλώσεις Ερντογάν για αυτά που ειπώθηκαν στο αεροπλάνο της επιστροφής».

Σχολιάζοντας τα εσωτερικά της Τουρκίας και εάν αυτά είναι που καθορίζουν το θετικό κλίμα ο κ. Τριανταφύλλου χαρακτήρισε τον κ. Ερντογάν «κυρίαρχο του παιχνιδιού» προσθέτοντας πως «στην Τουρκία, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχει μια διαλυμένη αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή που του δίνει τη δυνατότητα να φανεί ότι αυτός είναι ο πατέρας της πατρίδας. Είναι αυτός που ξέρει που πρέπει να πάει η χώρα». Ωστόσο πρόσθεσε πως παρά την απόλυτη κυριαρχία έχει τα προβλήματα, τα οικονομικά που προσπαθεί να βρει μια λύση, προσπαθεί να σταθεροποιήσει τις αγορές, προσπαθεί να επαναφέρει τους θεσμικούς επενδυτές που είναι δυτικοί».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τριανταφύλλου σχολίασε πως και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών (Ελλάδας και Τουρκίας δηλαδή) είναι χαμηλών τόνων, που δεν είναι πολιτικοί τονίζοντας πως και αυτό έχει τη σημασία του λέγοντας «σε αντίθεση με τον κ. Δένδια και τον κ. Τσαβούσογλου».

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε και τον τρόπο που συνεργάζονται πλέον οι δύο χώρες χωρίς να υπάρχουν διαρροές, συστηματικά και προσπαθούν πραγματικά στο πεδίο της διπλωματίας βήμα – βήμα, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και οι διαφωνίες έγιναν με τέτοιο διπλωματικό τρόπο, που ουσιαστικά η κάθε πλευρά επιμένει στα δικά της ζητήματα χωρίς να εκτροχιαστεί η συνάντηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος