«Στη φύση, στην πολιτική γενικά, στους κανόνες του συγκεκριμένου σύμπαντος στο οποίο ζούμε, δεν στέκονται τρύπες. Όταν λοιπόν σύσσωμοι όλοι μας συζητάμε συνεχώς, δεν έχουμε αντιπολίτευση, δεν έχουμε αντιπολίτευση, είναι σαν να το ζητάει η ψυχή μας να εμφανιστεί κάτι, ό, τι να ναι βρε αδερφέ και βλέπουμε» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στο ΕΡΤnews Radio 105.8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή για τις εξελίξεις γύρω από την πολιτική δραστηριότητα του κ. Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας είναι σχετικά μικρός ηλικιακά, ίσως είναι και ο μικρότερος από όλους, με αποτέλεσμα να νομίζει, να πιστεύει, να είναι, δεν ξέρω, ότι μπορεί να συνεχίσει, να ξαναπαίξει ένα ρόλο.
Το επόμενο πράγμα είναι ότι, είναι μία πάθηση όλων των πρωθυπουργών, οι οποίοι νιώθουν ότι κάπου έχουν αδικηθεί, κάπου δεν με καταλαβαίνετε ρε παιδιά, κάπου δεν μπορώ εγώ να αποδεχτώ εύκολα ότι έχασα και θέλουν να επανέλθουν για να τα κάνουν τα πράγματα κατά την άποψή τους πιο σωστά ή να πάρουν μια ρεβάνς. Ξέρω πολλούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση που θέλουν να το πετύχουν αυτό το πράγμα» προσέθεσε.
Σχολιάζοντας τις πιο πρόσφατες ομιλίες του κ. Τσίπρα, ο κ. Μαύρος ανέφερε χαρακτηριστικά «φαίνεται ότι έχει φάει πολύ ξύλο μέσα του και έχει αρχίσει να μαθαίνει ή τουλάχιστον προσπαθεί όλο αυτό το ξύλο να το μετατρέψει σε μάθημα. Διότι κάνει κινήσεις οι οποίες ήταν αναμενόμενες ότι θα έπρεπε ένας άνθρωπος στη θέση του να τις κάνει.
Πρώτον, ζυμώνει τα πράγματα πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διότι ο Έλληνας πια έχει πάθει δυσπεψία. Το πεπτικό του σύστημα δεν μπορεί να καταπίνει απότομες κινήσεις και το έχει αποδείξει σε νομοσχέδια, στο πώς αξιολογεί μέτρα κτλ κτλ. Άρα λοιπόν, θα έπρεπε μάλλον να δώσει χρόνο και τον δίνει στο να αρχίσει ο Έλληνας να πέπτει καταρχάς, μα βρε παλιομπαγάσα, εσύ τότε μας φόρεσες ένα τρίτο μνημόνιο ενώ μας είχες πει άλλα, μας έκλεισες τις τράπεζες, έχεις κάνει και εσύ διάφορα πράγματα στη διακυβέρνησή σου, μας λες ότι μας έβγαλες από τα μνημόνια, κάτσε να το ξανασκεφτώ, βγήκαμε λόγω εσού από τα μνημόνια ή τι ακριβώς έχει γίνει και πάει λέγοντας. Πράγματα τα οποία πρέπει να ζυμωθούν, πρέπει να ξεπεραστούν.
Και επίσης, πρέπει από την άλλη μεριά να προσθέσει και κάποια συστατικά στη δική του προσωπικότητα διότι ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος στο να τοποθετείται στη Βουλή και στα media και από εδώ και από εκεί, αλλά πρέπει να συμπληρώσει πράγματα, πράγματα που σχετίζονται με το θέμα ικανότητα και με το θέμα γνώσεις. Αυτά τα πράγματα λοιπόν, περιτυλίγει αυτή τη στιγμή με Χάρβαρντ, με Σορβόννη, με ομιλίες στον Economist για να μπορέσει να δώσει την αίσθηση στον κόσμο ότι παιδιά, εγώ ήδη σας δηλώνω ένα μάθημα, ότι κάθομαι και διαβάζω για να βελτιώσω τις ικανότητές μου. Τώρα αν αυτό θα περάσει στον κόσμο ή αν το κάνει απολύτως σωστά, είναι ένα πράγμα που μπορούμε να το συζητήσουμε».
«Το επόμενο που ξέρετε ότι επίκειται να βγει είναι το περίφημο βιβλίο. Το περίφημο βιβλίο λοιπόν, όλοι αναμένουν ότι θα σχετίζεται με τα θέματα ηθικής, δηλαδή ότι δεν σας πρόδωσα, δεν σας πούλησα, δεν είπα άλλα και έκανα άλλα.
Αλλά και σε αυτό ακόμα πρέπει να απολογηθεί διότι ο κόσμος του λέει ναι ρε μεγάλε, αλλά μας είπες με έναν νόμο και ένα άρθρο και τελικά με έναν νόμο και ένα άρθρο μας φόρεσες 3ο μνημόνιο. Άρα πρέπει να εξηγήσει πράγματα, να τα αφηγηθεί. Και επειδή αυτού του είδους οι ιστορίες δεν μπορούν να γίνουν σε μία συνέντευξη ή σε ένα τοκ σόου ή σε δεν ξέρω και εγώ τι σε τέτοιου είδους πράγματα, γιατί οι ταχύτητες είναι τεράστιες και τα μεγάλα κείμενα και λογύδρια δεν περνάνε, βγαίνει ένα βιβλίο» συμπλήρωσε ο κ. Μαύρος.
«Αν δεν απολογηθεί θα πυροβολήσει το πόδι του με μπαζούκας από τους 10 πόντους» τόνισε.
Ως προς την άποψη που διατυπώνεται ότι έρχεται ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας με ένα άλλο ιδεολογικό πλαίσιο που δεν τον θυμίζει στα πρώιμα χρόνια της ηγεσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ, ένας συστημικός Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μαύρος επισήμανε «σωστά το έχετε καταλάβει και θα σας το τεκμηριώσω με νούμερα αυτό που μόλις είπατε. Στην πρόσφατη έρευνα που τρέξαμε για το Open είχαμε την περίφημη ερώτηση που επιτρέπεται να τρέχει μέχρι στιγμής, εάν ο κ. Τσίπρας έκανε ένα κόμμα, εσείς με βάση την κλίμακα σίγουρα, μάλλον θα το ψηφίσετε κτλ κτλ, τι πιθανότητες θα δίνατε να ψηφίσετε ένα κόμμα Τσίπρα; Και αθροίζοντας το σίγουρα και το μάλλον για να βρούμε μέχρι πού φτάνει αυτή τη στιγμή η ακτίνα επιρροής, είναι 22,3% το άθροισμα.
Μέσα στην Κεντροδεξιά το ποσοστό αυτό πολλοί θα περίμεναν ότι εξαφανίζεται. Αλλά υπάρχει. Είναι 11%. 11% της Δεξιάς Κεντροδεξιάς δηλώνει ότι, θα μπορούσα να τον ψηφίσω. Στο Κέντρο 16% και στην Αριστερά-Κεντροαριστερά 38 ως ήταν αναμενόμενο. Είναι πάνω από τον μέσο Έλληνα».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος