Δ. Μαύρος, MRB: Ήταν λάθος ότι αριθμοποιήθηκε η επιθυμία της κυβέρνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Την ακτινογραφία του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών που είχε πολλές ανατροπές σε σχέση με τον α’ γύρο έκανε στην ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος της MRΒ, Δημήτρης Μαύρος εστιάζοντας στα λάθη και τις παραλήψεις των υποψηφίων και το πολιτικό μήνυμα της κάλπης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» και στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά δήλωσε ότι «κύριοι παίχτες πήραν το μήνυμα». Σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μαύρος υποστήριξε ότι θέλει να το μεταφράσει όπως τη συμφέρει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει και εκείνος σε καλύτερες μέρες».

Υπάρχει ένα ράγισμα στη γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τηδήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε ότι «υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ράγισμα στη γενικότερη εικόνα της κυβέρνησης, το οποίο προσπάθησε, χθες, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα ο πρωθυπουργός να το “μαζέψει” λίγο μιλώντας με τη λέξη γείωση».

Και όπως είπε, «ακόμα και αν κάνεις επικοινωνία, την ίδια την ίδια έννοια (σ.σ. για τη λέξη γείωση που χρησιμοποιεί και ο Στ. Κασσελάκης) οφείλεις να τη λες κάθε φορά με μία επικαιροποιημένη λέξη, για να μπορεί να ακούγεται από το ακουστικό νεύρο των πολιτών διότι αλλιώς χάνεται το μήνυμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαύρος εκτίμησε ότι «ήταν λάθος ότι αριθμοποιήθηκε η επιθυμία της κυβέρνησης. Θα μπορούσε να είχε μείνει στο ότι πρέπει να κερδίσουμε τους περισσότερους, ακόμα και όλες τις περιφέρειες». Όπως είπε η κομματικοποίηση των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν σωστή από πλευράς κυβέρνησης γιατί αν δεν το είχε κάνει ενδέχεται να μην είχε πάρει ούτε τις 7,5 – 8 περιφέρειες.

Δ. Μαύρος, MRB: Ήταν λάθος ότι αριθμοποιήθηκε η επιθυμία της κυβέρνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου δόθηκε η μάχη των μαχών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, τόνισε ότι τελικά την πλήρωσε ο κ. Αγοραστός, ενώ αντίστοιχα στη Μαγνησία ο κ. Μπέος την προηγούμενη βδομάδα δεν πλήρωσε την αντίστοιχη δική του συμμετοχή.

«Πιθανώς η υπερπροσπάθεια και του ίδιου του πρωθυπουργού να βοηθήσει, εκεί που “έμπαζε νερά το σκάφος” έδειχνε και την αδυναμία» είπε ο κ. Μαύρος. Ο ίδιος τόνισε ότι εκτός από την αποχή που ήταν θηριώδης ένα άλλο συμπέρασμα είναι το ότι αναθάρρησε η αντιπολίτευση, η οποία θεωρούσε ότι είναι όλα χαμένα και κατεστραμμένα μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και πάλεψε καταφέρνοντας να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους της.

Ερωτηθείς για το ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία έχασε τους μεγάλους δήμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σημαντικές Περιφέρειες, όπως η Θεσσαλία, ο κ. Μαύρος υποστήριξε ότι είναι τελείως διαφορετικοί.

Δ. Μαύρος, MRB: Ήταν λάθος ότι αριθμοποιήθηκε η επιθυμία της κυβέρνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα
Στον συνασπισμό των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης οφείλεται, μεταξύ άλλων, η μη επανεκλογή του κ. Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπακογιάννης χειρίστηκε πολύ κακά τον Μεγάλο Περίπατο – Προσωπικοί οι λόγοι της ήττας του κ. Ζέρβα

«Στη Θεσσαλονίκη είναι αμιγώς προσωπικοί του κ. Ζέρβα, όπου στις προεκλογικές έρευνες, φαινόταν ότι η κριτική που ασκούσαν οι δημότες στο έργο αυτό καθ’ εαυτό ήταν πολύ χαμηλότερα από τις νόρμες που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος για το έργο του, της τάξεως του 29% ενώ το ελάχιστο που οφείλει κάποιος να έχει είναι 35 – 40%» εξήγησε.

Επιπλέον, όπως είπε, ο κ. Ζέρβας όσο περνούσαν οι μέρες έπεφτε δημοσκοπικά συνεχώς καθώς ο κόσμος δήλωνε στις έρευνες τη δυσαρέσκειά του γιατί δεν θεωρούσε ότι δεν είχε γίνει έργο.

Αναφορικά με την Αθήνα και τη μη επανεκλογή του Κώστα Μπακογιάννη που είχε σημειώσει υψηλό ποσοστό στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλόγών εκτίμησε ότι αιτία για το αναπάντεχο αποτέλεσμα είναι ότι «χειρίστηκε πάρα πολύ κακά το θέμα του Μεγάλου Περίπατου και το οποίο πήρε σβάρνα και όλο το υπόλοιπο έργο, το οποίο το έχει κάνει και ο κόσμος του το αναγνωρίζει»

Δ. Μαύρος, MRB: Ήταν λάθος ότι αριθμοποιήθηκε η επιθυμία της κυβέρνησης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο μια από τις αιτίες που το έργο ανάπλασης της Πανεπιστημίου στο κέντρο των Αθηνών έτυχε τόσο αρνητικής αντιμετώπισης από τους δημότες εξηγείται γιατί ο απερχόμενος δήμαρχος εμφάνισε το έργο απότομα στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να έχει κάνει συμμέτοχους τους ίδιους τους πολίτες.

«Πρέπει να μοιράζεσαι το όραμα με τους ίδιους τους πολίτες για να μπορούν να αντέχουν τα ζόρια που θα περάσουν γιατί οι Έλληνες πολίτες έχουν το συστατικό της υλοποίησης», προσέθεσε. Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε, πρέπει να διερευνηθεί πώς λειτούργησε η συνεργασία Μαξίμου με το Δήμο Αθηναίων.

΄Όσον αφορά τη διενέργεια του debate μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα καθώς όπως ανέλυσε ο κ. Μαύρος αποδείχθηκε λανθασμένη η υπερ αυτοπεποίθηση του κ. Μπακογιάννη. «Ο κ. Δούκας δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι ένας δομημένος άνθρωπος και οι δομές σήμερα λείπουν από την ελληνική πολιτική σκηνή και ο κόσμος εντυπωσιάζεται», προσέθεσε.

Στην Πελοπόννησο ο Σαμαράς πήρε υπό μάλης τον Πτωχό

Μιλώντας για τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς, τους κ.κ. Δούκα, Κουρέτα και Πτωχό ο κ. Μαύρος εστίασε στην νίκη του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου λέγοντας ότι «ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος έχει υπάρξει πρωθυπουργός, τον «πήρε υπό μάλης τον κ. Πτωχό και τον κουβάλησε σε όλη τη διαδρομή». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB σε αυτή την περίπτωση φάνηκε ότι δούλεψε καλά ο κομματικός μηχανισμός σε αντίθεση με άλλες περιοχές που ήταν διασπασμένος σε πολλά κομμάτια.

Θέλοντας να αναφερθεί και στο ΠΑΣΟΚ που επιχαίρει μετά τις νίκες των υποστηριζόμενων δημάρχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «στην αντιπολίτευση υπάρχει τόσο πολύ μεγάλη δίψα για κάποια νίκη που ξαφνικά ακόμα και ένας μικρός κρότος να ακούγεται θεωρείται ότι έγινε σεισμός». Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν μπορούμε να στερήσουμε από το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι πήρε πολύ συγκεκριμένες επιλογές γιατί και στην Αθήνα ο πολιτικός συμβολισμός του κ. Δούκα είναι πάρα πολύ μεγάλος και του κ. Κουρέτα στη Θεσσαλία είναι επίσης.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα ταλέντο στις αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στην σοβαρότητα του κ. Ζαχαριάδη που μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο έσπευσε να δηλώσει ότι στηρίζει την άλλη προοδευτική υποψηφιότητα στην Αθήνα. Aναφορικά με τους Ψηφοφόρους του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ψήφισαν όχι υπέρ κάποιου άλλου υποψηφίου, αλλά εναντίον των δημάρχων που είχαν στην στήριξη της κυβέρνησης.

Πηγή: Newsroom

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος