Δ. Μαύρος για εκλογές: Το 19,9% των ψηφοφόρων αποφάσισαν στο παραβάν – Ε. Βαρδουλάκης: Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας έχουν μομέντουμ

Την επικοινωνιακή τακτική των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της σχολίασαν ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας και ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB ο οποίος αποκάλυψε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες ψήφισαν επιτόπου το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τους αναποφάσιστους που διάλεξαν τι θα ψηφίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή παραλαμβάνοντας τα ψηφοδέλτια ο κ. Μαύρος εξήγησε ότι σε αυτό συνετέλεσε το πολωμένο πολιτικό σκηνικό το οποίο «έστειλε τους ψηφοφόρους στην έννοια σταθερότητα και συστημικότητα και εκεί ο καλύτερος εκπρόσωπος ήταν η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν έφυγε από την κοινωνία η ανάγκη για αντισυστημικές λύσεις που προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος είναι ένα πια ένα συστημικό κόμμα.

Μιλώντας για την «Πλεύση Ελευθερίας» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι στα μάτια του κόσμου και ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, είχε μια αντισυστημική συμπεριφορά.

Δεν μπορεί να κρίνεις τη Νίκη με πολιτικούς όρους

Όσον αφορά τη«Νίκη» που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα πάει εξαιρετικά καλά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB εξέφρασε την άποψη ότι τράβηξε ψηφοφόρους από διάφορες πλευρές, μεταξύ των οποίων θεοσεβούμενους, ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν οι ψηφοφόροι των μικρών κομμάτων θα τα επιλέξουν εκ νέου ο Ευτύχης Βαρδουλάκης τόνισε ότι επειδή είναι πρωτοεμφανιζόμενα δεν έχουν δημιουργηθεί ταυτίσεις. «Το ένα “τρώει” την ουρά του άλλου και με αυτό τον τρόπο πηγαίνουμε. Δεν ξέρουμε. Κάποιος έχει μομέντουμ, κάποιος δεν έχει δει» πρόσθεσε ο σύμβουλος στρατηγικής σχολιάζοντας ότι το κόμμα «Νίκη» δεν μπορείς να το κρίνεις με πολιτικούς όρους διότι δεν υπήρχε στον πολιτικό χάρτη.

«Έίναι ένα πολύ συντηρητικό, υπερβολικά υπερσυντηρητικό κόμμα. Είναι σαφές ότι η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας έχουν ένα μομέντουμ».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος